Στοιχεία - φωτιά για τη Χ.Α και τη δολοφονία Φύσσα στα χέρια του αντεισαγγελέα του ΑΠ

Στοιχεία - φωτιά για τη Χ.Α και τη δολοφονία Φύσσα στα χέρια του αντεισαγγελέα του ΑΠ

Κατέθεσε και δεύτερος μάρτυρας – κλειδί για την Χ.Α. - Ο κοριός της ΕΥΠ «δένει» κλήσεις και πρόσωπα

Στοιχεία - φωτιά για τη Χ.Α και τη δολοφονία Φύσσα στα χέρια του αντεισαγγελέα του ΑΠ
Στο γραφείο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση των 32 δικογραφιών, που αφορούν εκκρεμείς υποθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής, κατέθεσε μέχρι αργά χθες το βράδυ άλλος ένας μάρτυρας -κλειδί κάτω από το καθεστώς άκρας μυστικότητας.

Μάλιστα, χθες πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη, υπό την προεδρία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, στην οποία συμμετέχουν η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτα Φάκου και ο εισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Σακελλάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε η ανάρτηση στο Διαδίκτυο δημοσιεύματος που προέτρεπε τους πολίτες να συμπαραταχθούν με το στρατό και να ρίξουν την κυβέρνηση.

Το απόγευμα της Τετάρτης, στον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου κατέθεσε υπό άκρα μυστικότητα ο πρώτος προστατευόμενος μάρτυρας, ο οποίος, κατά πληροφορίες, εισέφερε σημαντικά στοιχεία που αφορούν στην δράση της «Χρυσής Αυγής», στην έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Άρειο Πάγο.

Ο μάρτυρας, που φέρεται ως πρώην μέλος της Χ.Α και τελεί σε καθεστώς προστασίας, ολοκλήρωσε την κατάθεση του και αποχώρησε από το Ανώτατο Δικαστήριο κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας. Μάλιστα, έδωσε κατάθεση στον κ. Βουρλιώτη στο γραφείο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, η οποία ήταν παρούσα.
Κλείσιμο

Οι πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο μάρτυρας αναφέρθηκε και στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Η κατάθεσή του αξιολογείται ως ιδιαίτερα σημαντική από τις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες σύμφωνα με τις ίδιες πληρηφορίες βρίσκονται πολύ κοντά στο να λάβουν και καταθέσεις και από άλλα πρώην μέλη της Χ.Α.

Αξίζει να σημειωθεί πως καθ' όλη τη διάρκεια της κατάθεσης του εν λόγω μάρτυρα, ο 4ος όροφος του Ανωτάτου Δικαστηρίου όπου βρίσκεται το γραφείο της κ. Γκουτζαμάνη είχε αποκλειστεί για λόγους ασφαλείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης