Αυτή είναι η ιστοσελίδα που καλεί σε πραξικόπημα

Αυτή είναι η ιστοσελίδα που καλεί σε πραξικόπημα

Προέτρεπε τους πολίτες να συμπαραταχθούν με το στρατό και να ρίξουν την κυβέρνηση

Αυτή είναι η ιστοσελίδα που καλεί σε πραξικόπημα
Εισαγγελική έρευνα διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κυρία Παναγιώτα Φάκου με αφορμή κείμενο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και προέτρεπε τους πολίτες να συμπαραταχθούν με το στρατό και να ρίξουν την κυβέρνηση. Την έρευνα θα διενεργήσει η υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και θα αναζητηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις.


Το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη για το θέμα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, υπό την εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Ευτέρπη Γκουτζαμάνη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Παναγιώτα Φάκου, ο εισαγγελέας κ. Ιωάννης Σακελάκος αλλά και ο κ. Κ. Τζαβέλας εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Κλείσιμο


Πιο συγκεκριμένα, το δημοσίευμα που προκάλεσε συναγερμό στις εισαγγελικές αρχές, φέρει τον τίτλο: «Οι έφεδροι ειδικών δυνάμεων ζητούν την άμεση παραίτηση της κυβέρνησης!!!!Διακήρυξη Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων της 28ης Σεπτεμβρίου 2013!! Συμπαράταξη λαού στρατού!!!!» και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο το απόγευμα της Τρίτης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά τη σύσκεψη εξετάστηκαν τρόποι αντιμετώπισης του όλου θέματος και δυνατότητες εισαγγελικής παρέμβασης.

Στο επίμαχο δημοσίευμα αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «οι Έφεδροι των Ειδικών Δυνάμεων και ο Ελληνικός Λαός σε εφαρμογή του Άρθρου 120 του Συντάγματος απαιτούν» μεταξύ άλλων «άμεση παραίτηση της κυβέρνησης λόγω αδυναμίας να προσφέρει στον λαό τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμα σε Εργασία (άρθρο 22), Υγεία, Παιδεία, Δικαιοσύνη, Ασφάλεια, συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ανάγκης υπό τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, αναστολή εφαρμογής μνημονιακών νόμων, αναστολή πλειστηριασμών, απολύσεων, κ.ά».

Ποια είναι η οργάνωση Εφέδρων Καταδρομέων ΚΕΕΔ

Στο ιστολόγιο που έχουν δημιουργήσει, οι Εφεδροι των Ειδικών Δυνάμεων αναφέρουν πως είναι οι:

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ:
Ταξίαρχος ε.α Τζιάκης Ιωάννης

ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ:
Συνταγματάρχης ε.α Ιωαννίδης Μιχαήλ

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ:
Αντισυνταγματάρχης ε.α Δημητρόπουλος Νικόλαος

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ:
Λοχίας (ΚΔ) Λιαμπός Κωνσταντίνος

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ:
Ανθυπολοχαγός (ΔΕΑ) Μαρόπουλος Μάριος

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΗΣ:
Καταδρομέας Πάλιουρας Δημήτριος
Πεζοναύτης Παπανάγνου Πέτρος

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ:
Καταδρομέας Θεοφιλόπουλος Παναγιώτης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ:
Πεζοναύτης Δρανδάκης Κωνσταντίνος

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ:
Λοχίας (ΚΔ) Λυμπέρης Δημήτριος
ΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ:

Στο μπλογκ τους αρνούνται ότι έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή και διαψεύδουν ότι στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων εκπαιδεύουν μέλη της Χρυσής Αυγής. Η ΚΕΕΔ λειτουργεί με διαχωρισμό διοίκησης και επιτελείων στους οποίους έχουν τοποθετηθεί ως διοικητές συγκεκριμένοι πρώην πεζονάυτες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης