Δεν κλείνει το στρατόπεδο στο Αμύνταιο

Δεν κλείνει το στρατόπεδο στο Αμύνταιο

Η απειλή του δημάρχου Αμυνταίου ότι θα παραιτηθεί οδήγησε το υπουργείο Άμυνας στην απόφαση να ανακαλέσει το κλείσιμο της στρατιωτικής μονάδας 

Δεν κλείνει το στρατόπεδο στο Αμύνταιο
Έκανε πίσω η κυβέρνηση στο θέμα της απομάκρυνσης των μονάδων στρατού από την περιοχή του δήμου Αμυνταίου. Οι κινητοποιήσεις της δημοτικής αρχής και των κατοίκων οδήγησε τελικά το υπουργείο Άμυνας στην αναστολή της απόφασης, η οποία να σημειωθεί πως είχε ληφθεί από τον προηγούμενο υπουργό.

Μάλιστα ο δήμαρχος του Αμυνταίου, Μάκης Ιωσηφίδης, μαζί με τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, δε δίστασαν τη Δευτέρα να θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του πρωθυπουργού.

«Αν κλείσει το στρατόπεδο θα ερημώσει ο τόπος», λέει ο δήμαρχος, ενώ στο πλευρό του έχει και τους κατοίκους του δήμου, καθώς χθες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο για να δηλώσουν την αντίθεσή τους με την απόφαση.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, στην εισήγησή του ο δήμαρχος στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που συνεκλήθη για το θέμα του κλεισίματος του στρατοπέδου, ο κ. Ιωσηφίδης αναφέρθηκε στην άμεση απομάκρυνση της Α' ΕΑΝ στην Κομοτηνή και το 9ου Λόχου Μηχανικού στο Μαυροδένδρι Κοζάνης και προσέθεσε ότι σχεδιάζεται η απομάκρυνση και των υπόλοιπων μονάδων Αμυνταίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης