Εργαζόμενοι ΕΡΤ: Να εκπέμψει η ΝΕΡΙΤ από την Αγία Παρασκευή

Εργαζόμενοι ΕΡΤ: Να εκπέμψει η ΝΕΡΙΤ από την Αγία Παρασκευή

Αντιπρόταση στον Παντελή Καψή κατέθεσαν κατά τη χθεσινή τους συνάντηση – Ζητούν να εκπέμπει η ΝΕΡΙΤ από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ και να συνεχίσουν οι ίδιοι να παράγουν πρόγραμμα

Εργαζόμενοι ΕΡΤ: Να εκπέμψει η ΝΕΡΙΤ από την Αγία Παρασκευή
Πρόταση εξόδου από το διαφαινόμενο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η υπόθεση της ΕΡΤ, όπως τη χαρακτηρίζουν, κατέθεσαν εκ νέου στον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της τέταρτης κατά σειρά συνάντησης που είχαν μαζί του, χθες.

Στην πρόταση αυτή, που κατατέθηκε με αίσθημα ευθύνης, όπως λένε, προτείνουν να εκπέμψει η ΝΕΡΙΤ από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, δηλαδή και από την Αγία Παρασκευή, και να συνεχίσουν οι ίδιοι να παράγουν πρόγραμμα. Στο μεταξύ, όπως σημειώνουν, θα γίνουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, προκειμένου να αποχωρήσουν με σύνταξη, όσοι από τους εργαζόμενους το επιθυμούν.

Διαβάστε την ανακοίνωση, που εξέδωσαν από κοινού οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ και η ΠΟΣΠΕΡΤ, και η οποία τέθηκε σε διαβούλευση κατά τη διάρκεια των χθεσινών συνελεύσεων που πραγματοποιήθηκαν στο ραδιομέγαρο:

Κλείσιμο
Η ανακοίνωση:

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είναι ΕΔΩ. Προσήλθαν μαζί με τις ενώσεις τους σε συνάντηση με τον κ. Καψή μια ακόμη, 4η σε σειρά, με ολοκληρωμένη και ρεαλιστική πρόταση, η οποία κατατέθηκε με αίσθημα ευθύνης
Μια πρόταση που συνυπολογίζει:
• Τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η ψήφιση του νόμου για τη ΝΕΡΙΤ για την επόμενη ημέρα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης,
• Την έωλη, και εν πολλοίς παράνομη, προκήρυξη 589 θέσεων εργασίας για ένα μεταβατικό μόρφωμα Δημόσιας Ράδιοτηλεόρασης.
• Το νέο τοπίο που έχει διαμορφωθεί από τις 44 ημέρες της αδιάλειπτης παρουσίας των εργαζομένων, με πλήρες πρόγραμμα υψηλού επιπέδου σε όλους τους τομείς που καλύπτει η ΕΡΤ.
Βάσει αυτών, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πρότειναν:
• Να ανοίξει άμεσα ο νέος θεσμικός φορέας Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που διαδέχεται την ΕΡΤ και μάλιστα από τις εγκαταστάσεις της.
• Το πρόγραμμα θα συνεχίσουν να το παράγουν όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.
• Με ταχύτατες διαδικασίες θα γίνει η αποχώρηση όσων επιθυμούν να αποχωρήσουν με σύνταξη.
• Η ΝΕΡΙΤ θα λειτουργήσει όπως προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο. Μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, με ουσιαστικό διάλογο, με ανεξάρτητους φορείς και ενώσεις των εργαζομένων θα σχηματοποιηθεί και θα οριστικοποιηθεί το νέο οργανόγραμμα και ο νέος Γενικός Κανονισμός Προσωπικού.
Η πρόταση αυτή:
• Παρέχει στην κυβέρνηση μια ολοκληρωμένη λύση, η οποία είναι απολύτως σύμφωνη τόσο με το γράμμα, όσο και με το πνεύμα της προσωρινής απόφασης του ΣτΕ.
• Προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων της ΕΡΤ, προασπίζοντας το συνταγματικό δικαίωμά τους στην εργασία
• Δεν κοστίζει ούτε ευρώ στον έλληνα πολίτη (οι συνταξιοδοτήσεις επιβαρύνουν αποκλειστικά και μόνο την εταιρεία)
• Προσφέρει στην κοινωνία έναν πραγματικό Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα σε πολύ συντομότερο χρόνο από τη σύσταση του μεταβατικού μορφώματος, που μόνο περιπλοκές δημιουργεί, τόσο για την κυβέρνηση, όσο και για τους εργαζόμενους. Έναν φορέα που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας και στις υποχρεώσεις που πρέπει να καλύπτει μια δημόσια ραδιοτηλεόραση (πολιτισμό, ενημέρωση, ψυχαγωγία, αθλητισμό).
Και σε αυτή την πρόταση οι εργαζόμενοι και οι ενώσεις τους βρήκαν απέναντι τους μόνο αδιαλλαξία και αντιφατικότητα. Ενώ ο κ. Καψής απάντησε πως «καταγράφει την πρόταση», όταν του ζητήθηκε να τη μεταφέρει στην κυβέρνηση δήλωσε δύο φορές πως «δεν πρόκειται να τη μεταφέρει πουθενά».

Αλήθεια, γιατί ο κ. Καψής αρνείται πεισματικά κάθε πρόταση που δίνει διέξοδο και λύση; Από ιδεοληψία, ή σκοπιμότητα;

Οι ενώσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ (ΠΟΣΠΕΡΤ-ΕΣΗΕΑ) μετά και τη χθεσινή αρνητική στάση του κ. Καψή, απέστειλαν αίτημα συνάντησης με τους εκπροσώπους των κομμάτων που απαρτίζουν τη συγκυβέρνηση και τους εμπλεκόμενους υπουργούς.
 
ΠΟΣΠΕΡΤ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης