Πλήθυναν τα τσακάλια και έχουν… άγριες διαθέσεις!

Πλήθυναν τα τσακάλια και έχουν… άγριες διαθέσεις!

Επανεμφανίστηκαν  στην Ηλεία τα τσακάλια που κινδύνευαν με ολοκληρωτική εξαφάνιση ως πριν από λίγα χρόνια

Πλήθυναν τα τσακάλια και  έχουν… άγριες διαθέσεις!
Επανεμφανίστηκαν  στην Ηλεία τα τσακάλια που κινδύνευαν με ολοκληρωτική εξαφάνιση ως πριν από λίγα χρόνια, αλλά η αύξηση του πληθυσμού τους δεν χαροποίησε ιδιαίτερα τους κτηνοτρόφους της περιοχής οι οποίοι βρίσκουν διαρκώς κατασπαραγμένα τα πρόβατά τους!

Τον  τελευταίο καιρό, στην ευρύτερη  ορεινή περιοχή έχουν μετακινηθεί τσακάλια από την περιοχή της Μεγαλόπολης , όπου επίσης έχει αυξηθεί ο πληθυσμός τους. Ωστόσο, μαζί με αυτά πλήθυναν και οι επιθέσεις στα κοπάδια. Ένας κτηνοτρόφος στην Πλατιάνα που είδε δυο τσακάλια να αρπάζουν μέσα από τη στάνη του πέντε πρόβατα και να τα θανατώνουν, τα καταδίωξε και τα σκότωσε. Θύματα των αγριμιών είχαν πέσει πριν από λίγο καιρό και τα ζώα ενός άλλου κτηνοτρόφου στην περιοχή του δήμου Ζαχάρως.

Το τσακάλι  καλύπτεται από μια ασαφή νομοθεσία  κι έτσι δεν περιλαμβάνεται  στη λίστα των προστατευόμενων  ειδών. Μάλιστα, ως το 1990 θεωρούνταν επιβλαβές είδος, ενώ ως το 1981ήταν και επικηρυγμένο με αμοιβή από το Δασαρχείο για όποιον προσκόμιζε τα πόδια του ως αποδεικτικό στοιχείο της θανάτωσής του!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης