Η οικογένεια Νάσιουτζικ έχει πολλές φορές απασχολήσει τα φώτα της δημοσιότητας. Ένα φονικό που συγκλόνισε το πανελλήνιο το 1984, για το οποίο κατηγορήθηκε ο Θανάσης Νάσιουτζικ, μία κόρη, η Παυλίνα, που γίνεται διάσημη συγγραφέας, και τώρα ένα νέο παιδί, μόλις 20 ετών, ο Νικόλαος Ρωμανός (γιος της Παυλίνας Νάσιουτζικ, εγγονός του Θανάση) που κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς.
Η πρώτη πράξη του οικογενειακού δράματος γράφτηκε πριν 29 χρόνια. Ο Αθανάσιος Νάσιουτζικ κρίθηκε ένοχος για μία αποτρόπαια δολοφονία: αυτή του λογοτέχνη Θ. Διαμαντόπουλου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός με 97 χτυπήματα από σφυρί στο κεφάλι. Η δολοφονία έμεινε γνωστή και ως «Εγκλημα στο Κολωνάκι».
Ο Νάσιουτζικ από πλούσιος αστός του Ψυχικού βρίσκεται κατηγορούμενος για ένα ειδεχθές έγκλημα. Γνωστός για τις κομουνιστικές του απόψεις (έμεινε έγκλειστος για οχτώ χρόνια σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Αλβανία) διανοούμενος της εποχής και συγγραφέας, είδε τη ζωή του να καταρρέει από τη μία στιγμή στην άλλη.
Ακούστηκαν πολλά για το φονικό, όπως ότι ο Νάσιουτζικ σκότωσε επειδή ζήλευε το ταλέντο του Διαμαντόπουλου ή επειδή το θύμα τον σαμποτάρισε στις εκλογές του Συλλόγου Ελλήνων Λογοτεχνών.
Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν είδε τον Νάσιουτζικ να μπαίνει ή να βγαίνει από το διαμέρισμα του Διαμαντόπουλου όπου έγινε η δολοφονία. Η μαρτυρία που μέτρησε ήταν αυτή της δημοσιογράφου Βικτωρίας Νταγκουνάκη, που έμενε έναν όροφο κάτω από το θύμα. Είχε ακούσει τον Διαμαντόπουλο να φωνάζει: «Μη Θανάση, έλεος, μη το κάνεις!».
Κατά του Νάσιουτζικ βάρυνε κάτι ακόμα: Προσπάθησε να δημιουργήσει άλλοθι.