Εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού του ΑΠΘ με εντάσεις

Εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού του ΑΠΘ με εντάσεις

Με εντάσεις ολοκληρώθηκε η εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού του ΑΠΘ, με αποδοκιμασίες κατά του πρύτανη και εθελοντών από αριστερές παρατάξεις

Εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού του ΑΠΘ με εντάσεις
Με εντάσεις ολοκληρώθηκε η εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού του ΑΠΘ, με αποδοκιμασίες κατά του πρύτανη και εθελοντών από αριστερές παρατάξεις.

Ο εθελοντικός καθαρισμός, με πρωτοβουλία της πρυτανείας, ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και συμμετείχαν καθηγητές, φοιτητές και προσωπικό του πανεπιστημίου.

Με τη βοήθεια προσωπικού καθαριότητας που πρόσφερε εργολάβος στο Πανεπιστήμιο, ανεξάρτητο από το εργολαβικό προσωπικό του ΑΠΘ που βρίσκεται σε απεργία εδώ και περίπου δύο μήνες. Στις περισσότερες σχολές και τμήματα, οι εθελοντές μάζευαν τα σκουπίδια, χρησιμοποιώντας γάντια, σακούλες και απολυμαντικά, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις σχολών ή τμημάτων που δεν συμμετείχαν στον καθαρισμό. 

Μέλη του προσωπικού του πανεπιστημίου ανέφεραν ότι οι όγκοι σκουπιδιών εντός του ιδρύματος είναι τόσοι ώστε για να αποκατασταθεί το πρόβλημα υγιεινής θα χρειαστούν μέρες, ενώ εκτιμούν ότι με την συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι εφικτή η αποκομιδή μόλις του 10-20% των σκουπιδιών.
Κλείσιμο

Την ίδια ώρα, το κλαδικό σωματείο εργολαβικών καθαριστών και φυλάκων του ΠΑΜΕ κεντρικής Μακεδονίας κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλου και κατά παντός υπευθύνου, υποστηρίζοντας πως δεν εφαρμόζεται ο νόμος και δεν κηρύσσεται έκπτωτοι εργολάβοι που δραστηριοποιούνται σε αυτό.

Όπως λένε, σύμφωνα με το νόμο, αν οι υπάλληλοι μείνουν απλήρωτοι επί δύο μήνες από τον εργολάβο στον οποίο εργάζονται, τότε οφείλει να πληρώσει ο οργανισμός στον οποίο εργάζονται, στη συγκεκριμένη περίπτωση το ΑΠΘ. «Το ΑΠΘ όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά κράτησε τον εργολάβο στο πανεπιστήμιο. Το ΑΠΘ προσέλαβε τον εργολάβο, γνωρίζοντας ότι έχει καταδικαστεί από ποινικά δικαστήρια και δεν έπρεπε να αναλάβει καμία αρμοδιότητα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος.


Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης