Ξανά στους δρόμους οι ανάπηροι

Ξανά στους δρόμους οι ανάπηροι

Οι εκπρόσωποί τους λένε ότι δεν εφησυχάζουν παρά τις διαβεβαιώσεις ότι δε θα θιγούν συντάξεις και επιδόματα

Στον εισαγγελέα εννέα άτομα για τα χθεσινά επεισόδια στην Αθήνα
Ξανά στους δρόμους οι ανάπηροι
Έξω από το υπουργείο Εργασίας και έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην Αγίου Κωνσταντίνου βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης άτομα με αναπηρία που διαμαρτύρονται για την αναστολή παροχής των επιδομάτων που λαμβάνουν μέχρι να ολοκληρωθεί η επανεξέτασή τους.

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κοκκόρης, τους διαβεβαίωσε ότι δε θα θιγούν συντάξεις και επιδόματα, όπως επίσης ότι γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση με τις λίστες αναμονής για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Όπως καταγγέλλει η ΕΣΑμεΑ, «στην παρούσα στιγμή πάνω από 70 χιλιάδες άτομα με αναπηρία βρίσκονται στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ», καθώς όπως επισημαίνουν σε ένα μεγάλο ποσοστό έχει ανασταλεί, επί μακρό χρονικό διάστημα, η σύνταξη ή το επίδομα αναπηρίας και το βιβλιάριο υγείας, έως ότου επανεξετασθούν από τις Υγειονομικές Επιτροπές και εκδοθεί η σχετική Γνωμάτευση.

Κάνει επίσης λόγο για μια «πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση» για την οποία, όπως αναφέρει, «ευθύνεται αποκλειστικά το υπουργείο Εργασίας».


Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης