Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις Pussy Riot στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις Pussy Riot στη Θεσσαλονίκη

Μια ολιγομελής ομάδα νέων ανθρώπων, αυτοαποκαλούμενη «μέλη πρωτοβουλίας για αλληλεγγύη», πραγματοποίησαν στο κέντρο της πόλης συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη φυλάκιση των κοριτσιών στη Ρωσία, που έχουν φτιάξει το ακτιβιστικό ρωσικό φεμινιστικό συγκρότημα Pussy Riot.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις Pussy Riot στη Θεσσαλονίκη
Συνέβη και αυτό στην Θεσσαλονίκη. Μια ολιγομελής ομάδα νέων ανθρώπων, αυτοαποκαλούμενη «μέλη πρωτοβουλίας για αλληλεγγύη», πραγματοποίησαν στο κέντρο της πόλης συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη φυλάκιση των κοριτσιών στη Ρωσία, που έχουν φτιάξει το ακτιβιστικό ρωσικό φεμινιστικό συγκρότημα Pussy Riot.

Τα μέλη της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης «free pussy riot Thessaloniki» φόρεσαν τις χαρακτηριστικές πολύχρωμες μάσκες του γυναικείου συγκροτήματος και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια σε περαστικούς στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στη συνέχεια πήγαν στο ρωσικό προξενείο όπου κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας. Το ρωσικό τριμελές συγκρότημα συνελήφθη τον περασμένο Μάρτιο μετά από δράση που πραγματοποίησαν μέσα στον ορθόδοξο ναό του Σωτήρος στη Μόσχα.

Τον Αύγουστο καταδικάστηκαν σε 2 χρόνια φυλάκισης για χουλιγκανισμό και σήμερα επρόκειτο να εκδικαστεί η έφεση. Όμως η δίκη αναβλήθηκε για τις 10 Οκτωβρίου γιατί η μια από τις κατηγορούμενες προσέλαβε νέο δικηγόρο ο οποίος χρειάζεται χρόνο για να προετοιμαστεί.

 
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης