Ιδιωτικά σχολεία: Αλλαγές στον τρόπο που ορίζονται τα δίδακτρα

Ιδιωτικά σχολεία: Αλλαγές στον τρόπο που ορίζονται τα δίδακτρα

Η Τρόικα έχει ασχοληθεί και με αυτό το θέμα και φέρεται να έχει ζητήσει την πλήρη απελευθέρωση των διδάκτρων..

Τους τιμοκαταλόγους των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων έχει θέσει στο στόχαστρό της η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανταγωνιστικότητας Ανάπτυξης Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζονται αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο καθορίζονται τα δίδακτρα.

Σκοπός των αλλαγών είναι να εμφανιστούν στην πραγματική αγορά οι μειώσεις τιμών που έχουν γίνει σιωπηρά - και υπολογίζεται ότι φθάνουν μεσοσταθμικά στο 20% στους επίσημους τιμοκαταλόγους που καταθέτουν τα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα στο υπουργείο - και επιπροσθέτως να αποτυπωθεί αυτή η μείωση και στον πληθωρισμό.

Όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου, η Τρόικα έχει ασχοληθεί και με αυτό το θέμα και φέρεται να έχει ζητήσει την πλήρη απελευθέρωση των διδάκτρων. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων σχολικών περιόδων το υπουργείο, με υπουργικές αποφάσεις και νομοθετικές ρυθμίσεις, είχε "παγώσει" τις τιμές στα ετήσια δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων. Ωστόσο, από τους ελέγχου που είχε διενεργήσει κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου την περασμένη Άνοιξη διαπιστώθηκε ότι εφτά εκπαιδευτήρια είχαν προχωρήσει σε αυξήσεις έως και 20% και σε αυτούς επιβλήθηκαν πρόστιμα.

Σημειώνεται ότι με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία, τα δίδακτρα που ισχύουν κάθε έτος για την πρώτη τάξη των νηπιαγωγείων, των δημοτικών σχολείων και των γυμνασίων/λυκείων ιδιωτικής εκπαίδευσης, καθορίζονται με απόφαση των αντίστοιχων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων. Επίσης, η νομοθεσία προβλέπει ότι το ύψος της τυχόν αύξησης των διδάκτρων που καταβάλλονται στα νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια ιδιωτικής εκπαίδευσης κατά τα, πέραν του πρώτου, διδακτικά έτη δεν μπορεί να υπερβαίνει ένα ποσοστό που προκύπτει από συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mafia-antikarkinikon

Η γιατρός του Λαικού Νοσοκομείου, η οποία συνελήφθη στο πλαίσιο των ερευνών για τη μαφία των αντικαρκινικών αμέσως μετά την απολογία της, χθες, στην ανακρίτρια, κρίθηκε προφυλακιστέα - Στο υπόμνημα τής αναφέρει ότι το πρόσωπο που την εκβίαζε δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των κατηγορουμένων της υπόθεσης

8
269265

Oι διευθύνσεις των σχολείων ζητούν από τους γονείς να προσκομίσουν τα βιβλιάρια υγείας των παιδιών τους, προκειμένου τα συνεργεία ελέγχου να διαπιστώσουν εάν έχουν ολοκληρωθεί, οι δύο απαιτούμενες δόσεις του εμβολίου

1