Πανελλήνια συγκέντρωση δικαστών στον Άρειο Πάγο με φόντο τις περικοπές

Πανελλήνια συγκέντρωση δικαστών στον Άρειο Πάγο με φόντο τις περικοπές

Πανελλήνια συγκέντρωση στις 5 Σεπτεμβρίου έξω από τον Άρειο Πάγο θα πραγματοποιήσουν οι δικαστές, όπως αποφάσισαν οι έξι δικαστικές ενώσεις εν όψει των σχεδιαζόμενων νέων περικοπών στις αποδοχές τους.

Πανελλήνια συγκέντρωση δικαστών στον Άρειο Πάγο με φόντο τις περικοπές
Πανελλήνια συγκέντρωση στις 5 Σεπτεμβρίου έξω από τον Άρειο Πάγο θα πραγματοποιήσουν οι δικαστές, όπως αποφάσισαν οι έξι δικαστικές ενώσεις εν όψει των σχεδιαζόμενων νέων περικοπών στις αποδοχές τους. Παράλληλα, τα προεδρία των ενώσεων θα επιδιώξουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση αλλά και με τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών. Επίσης, αποφάσισαν τη διενέργεια πανδικαστικών συγκεντρώσεων στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και τις εφετειακές έδρες την πρώτη ημέρα του νέου δικαστικού έτους , 17 Σεπτεμβρίου 2012.

«Δηλώνουμε για μια ακόμα φορά ότι θα  προστατεύσουμε την συνταγματική νομιμότητα, με οποιοδήποτε μέσο κρίνουν οι Δικαστικές Ενώσεις πρόσφορο, δεδομένου ότι κανένας δεν πρέπει να λησμονεί ότι η προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο άσκησης οικονομικής πολιτικής» αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι έξι δικαστικές ενώσεις και επαναλαμβάνουν πως παρά την συνταγματική προστασία,  οι αποδοχές τους έχουν,  μέχρι σήμερα,  μειωθεί,  σε ποσοστό 40%, χωρίς να συνυπολογίζεται η επ’ αόριστον αναστολή των μισθολογικών προαγωγών (ωριμάνσεων), και χορήγησης του χρονοεπιδόματος.

Στην ίδια ανακοίνωση οι δικαστικές ενώσεις υπογραμμίζουν: «Αποτέλεσμα της φημολογούμενης περαιτέρω διακριτικής συμπεριφοράς εις βάρος των Δικαστικών Λειτουργών θα είναι ο νεοδιοριζόμενος Δικαστικός Λειτουργός να έχει καθαρές μηνιαίες αποδοχές ποσού 1450 Ευρώ,  οι δε Δικαστικοί Λειτουργοί του πρώτου βαθμού,  οι οποίοι αποτελούν το ήμισυ εκ του συνολικού αριθμού, των 4.000 Δικαστικών Λειτουργών, καθαρές μηνιαίες αποδοχές ποσού 1.860 ευρώ, εκ των οποίων συνάγεται σαφώς ότι ο μέσος όρος των ετησίων αποδοχών τους είναι πολύ κατώτερος του ποσού των 65.000 Ευρώ, που ανακριβώς έχει ανακοινωθεί»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης