Διακοπές στα Χανιά για τον Σουηδό πρωθυπουργό

Διακοπές στα Χανιά για τον Σουηδό πρωθυπουργό

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Φρέντρικ Ράινφελντ, βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες στα Χανιά για τις καλοκαιρινές του διακοπές

Διακοπές στα Χανιά για τον Σουηδό πρωθυπουργό
Υπέβαλλε αίτηση διαζυγίου και αναχώρησε για διακοπές στα Χανιά. Ο λόγος για τον πρωθυπουργό της Σουηδίας, Φρέντρικ Ράινφελντ, ο οποίος βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες στα Χανιά για τις καλοκαιρινές του διακοπές, καθώς φαίνεται πως ήθελε να δει και ο ίδιος απο κοντά τον τόπο που προτιμούν για τις διακοπές τους χιλιάδες συμπατριώτες του.

Το διαζύγιο των Ράινφελντ

Ο Φρέντρικ και η Φιλίπα Ράινφελντ υπήρξαν ζευγάρι για είκοσι χρόνια. Η αυλαία στη σχέση τους έπεσε τον περασμένο Μάρτιο, όταν ο Σουηδός πρωθυπουργός και η τέως σύζυγός του ανακοίνωσαν το διαζύγιό τους, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που τους ήθελαν στα χωρίσματα. Ο χωρισμός τους δεν είχε εντάσεις και δεν αναφέρθηκαν καθόλου στους λόγους που τους ώθησαν σε αυτή τους την απόφαση.

Ο 46χρονος πολιτικός και η Φιλίπα απέκτησαν τρία παιδιά ενώ αυτά που από την πρώτη στιγμή τους έφερε κοντά ήταν η αγάπη και η ενασχόλησή τους με την πολιτική, ήδη από τα νεανικά τους χρόνια. Η γνωριμία τους έγινε το 1989, ενώ και οι δύο ήταν μέλη της νεολαίας του συντηρητικού Μετριοπαθούς Κόμματος, με τον γάμο τους να ακολουθεί τρία χρόνια αργότερα, το 1992.

Κλείσιμο
Ο Φρέντρικ ανέλαβε τα ηνία της χώρας του το 2006, τρία χρόνια μετά την εκλογή του στην προεδρία του κόμματός του. Η Φιλίπα διατηρούσε τη θέση της συμβούλου επί θεμάτων Υγείας, στο Συμβούλιο της Στοκχόλμης, επίσης από το 2006.

Ο Ράινδελντ δεν είναι ο πρώτος Σουηδός πολιτικός που παίρνει διαζύγιο ενώ βρίσκεται στην πρωθυπουργία της χώρας. Ο προκάτοχός του Γκόραν Πέρσον, των Σοσιαλδημοκρατών επίσης χώρισε κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής του θητείας, το 2002.

Ο Σουηδός πρωθυπουργός έφτασε στο αεροδρόμιο των Χανίων «Γιάννης Δασκαλογιάννης» με πτήση τσάρτερ, συνοδευόμενος απο δύο σωματοφύλακες και με άκρως «τουριστική» αμφίεση.

Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης