Ζωνιανά: Τυρί-γίγας για απόρους φτιάχνουν οι κάτοικοι

Ζωνιανά: Τυρί-γίγας για απόρους φτιάχνουν οι κάτοικοι

Η γιορτή, πέρα από τον στόχο της να αναδείξει την περιοχή και τα πλεονεκτήματά της, φέτος έχει έντονο και τον χαρακτήρα της αλληλεγγύης.

Ζωνιανά: Τυρί-γίγας για απόρους φτιάχνουν οι κάτοικοι
Για 5η χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζωνιανών διοργανώνει τη Γιορτή Βοσκού και Τυριού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Ιουλίου στην πλατεία του χωριού, όπου θα παρουσιαστεί και θα κοπεί το ενός τόνου κεφαλοτύρι που παρασκευάστηκε από τους Ζωνιανούς τυροκόμους πριν από μερικούς μήνες.

Η γιορτή, πέρα από τον στόχο της να αναδείξει την περιοχή και τα πλεονεκτήματά της, φέτος έχει έντονο και τον χαρακτήρα της αλληλεγγύης. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος δεδομένου την άσχημη οικονομική κατάσταση των ανθρώπων, πήρε αυτή την πρωτοβουλία προκειμένου να ενισχυθεί το ταμείο του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου που προσφέρει τρόφιμα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Κλείσιμο
Η γιορτή θα πλαισιωθεί, όπως και κάθε χρόνο, από πληθώρα εκδηλώσεων, με στόχο ο κόσμος που αναμένεται και φέτος να δώσει δυναμικά το «παρών» στα Ζωνιανά, να διασκεδάσει, να τραγουδήσει και να χορέψει μέχρι αργά το βράδυ.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τοπικές γεύσεις από τα εδέσματα που θα φτιάξουν οι γυναίκες του χωριού αλλά και μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης.

Θα ψυχαγωγηθούν με το μουσικό συγκρότημα του Χάρη Νικηφόρου και του Μανόλη Σκουτέλη και θα απολαύσουν τα χορευτικά συγκροτήματα  τη σχολής «Μαυρόκωστα» και του Συλλόγου «τα Όρη», ενώ θα συμμετάσχει και το Λύκειο Ελληνίδων.
 
Δείτε παρακάτω




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης