Δεν παίρνουν μόνο λιγότερα αλλά δουλεύουν και πιο πολύ οι Έλληνες

Δεν παίρνουν μόνο λιγότερα αλλά δουλεύουν και πιο πολύ οι Έλληνες

Το 74% των εργαζομένων απασχολούνται περισσότερες ώρες από ότι το 2010, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο παγκόσμιο μέσο όρο, παρά την κατά μέσο όρο μείωση των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα κατά 20%

Δεν παίρνουν μόνο λιγότερα αλλά δουλεύουν και πιο πολύ οι Έλληνες
Δεν παίρνουν μόνο λιγότερα χρήματα αλλά δουλεύουν και περισσότερο οι Έλληνες εργαζόμενοι, όπως φαίνεται και από τη νέα παγκόσμια έρευνα της Regus στο πλαίσιο του Δείκτη ισορροπίας επαγγελματικής-προσωπικής ζωής.

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τη ζωή των Ελλήνων εργαζομένων που εκτός από την αβεβαιότητα στην καθημερινή τους ζωή, έχουν επωμιστεί τη διαχείριση επιπλέον καθηκόντων, τα οποία ανέλαβαν λόγω της οικονομικής συγκυρίας με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η σχέση προσωπικής - επαγγελματικής ζωής.

Ο Δείκτης στην Ελλάδα κινείται κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο και συγκεκριμένα διαμορφώνεται στις 38 μονάδες χαμηλότερα (στις 86 μονάδες) από τον παγκόσμιο μέσο όρο των 124 μονάδων. Μάλιστα, σταθμίζει επιμέρους δείκτες εργασιακής ικανοποίησης και απόψεις των ερωτηθέντων σχετικά με τη γενική ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της προσωπικής τους ζωής με πραγματικά, πρακτικά δεδομένα, όπως οι ώρες εργασίας και μετακίνησης προς και από την εργασία.

Κλείσιμο
Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα, η ζωή των Ελλήνων εργαζόμενων έχει χειροτερέψει κατά πολύ από το 2010 καθώς, όπως προκύπτει από τα στοιχεία για την Ελλάδα, το 74% των εργαζομένων απασχολούνται περισσότερες ώρες από ότι το 2010, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο παγκόσμιο μέσο όρο που ανέρχεται σε 59%.

Επίσης, το 82% των εργαζομένων αναφέρουν ότι εν μέσω της κρίσης ανέλαβαν επιπλέον καθήκοντα, τα οποία δεν ανατέθηκαν αργότερα σε κάποιο νέο μέλος του προσωπικού.

Θετικό στοιχείο, σύμφωνα με αναλυτές της Regus, συνιστά η δήλωση από σχεδόν τα δύο πέμπτα (ή ποσοστό 39%) των ερωτηθέντων ότι οι επιχειρήσεις προσπαθούν να μειώσουν τους χρόνους μετακίνησής τους, αναγνωρίζοντας την αρνητική επίδραση που μπορούν να έχουν στην παραγωγικότητά τους οι μεγάλες διαδρομές από και προς το γραφείο.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 16.000 επαγγελματίες από περισσότερες από 80 χώρες, δείχνει ότι σε παγκόσμιο επίπεδο οι εργαζόμενοι απολαμβάνουν περισσότερο την εργασία και γίνονται πιο παραγωγικοί χάρη στην αρμονία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης