Ελεύθερος ο Ι. Καπελέρης μετά την απολογία του στον ανακριτή

Ελεύθερος ο Ι. Καπελέρης μετά την απολογία του στον ανακριτή

Ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο αποχώρησε μετά την απολογία του από το γραφείο του αρμόδιου ανακριτή για υποθέσεις διαφθοράς ο πρώην γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών και πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης.... 

Ελεύθερος ο Ι. Καπελέρης μετά την απολογία του στον ανακριτή
Ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο αποχώρησε μετά την απολογία του από το γραφείο του αρμόδιου ανακριτή για υποθέσεις διαφθοράς ο πρώην γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών και πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης. Ο  πρώην γενικός γραμματέας απολογήθηκε για το κακούργημα της απιστίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου. 

Η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Καπελέρη έγινε κατόπιν παραγγελίας του οικονομικού εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη. Η κατηγορία που του απαγγέλθηκε αφορά στην υπόθεση των καταγγελιών για πρόστιμα από λαθρεμπόριο καυσίμων που δεν εισπράχθηκαν ποτέ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της απολογίας του στον ανακριτή, ο κ. Καπελέρης αρνήθηκε ότι υπήρξε διαγραφή προστίμων. 
Κλείσιμο

Πιο συγκεκριμένα, φέρεται να επισήμανε ότι κανένα πρόστιμο δεν διαγράφηκε και ότι οι εκπρόθεσμες ενημερώσεις του συστήματος «ΗΦΑΙΣΤΟΣ», το οποίο παρουσίαζε προβλήματα, δεν σημαίνουν λαθρεμπορική πράξη. 

Πάντα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Καπελέρης φέρεται να ανέφερε ακόμη, πως τα σχετικά πρόστιμα ήταν εκπρόθεσμες εγγραφές, που αφορούσαν χιλιάδες επιχειρήσεις, και ότι αναμενόταν νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του ζητήματος, η οποία καθυστέρησε λόγω των εξελίξεων. 

Η έρευνα της Δικαιοσύνης για την συγκεκριμένη υπόθεση ξεκίνησε στις 20 Οκτωβρίου ύστερα από δημοσιεύματα, με αφορμή την παραίτηση του Δ. Σπινέλη από την θέση του γενικού γραμματέα πληροφοριακών συστημάτων. Η παραίτηση του κ. Σπινέλη συνδέθηκε με «παραμηχανισμό στο υπουργείο Οικονομικών που εμπόδιζε την είσπραξη προστίμων για λαθρεμπόριο καυσίμων». 

Στα ίδια δημοσιεύματα αναφέρονταν σε «εξαιρετικά επείγουσα» εγκύκλιο που είχε εκδώσει ο κ. Καπελέρης, τον περασμένο Αύγουστο, η οποία ανέφερε πως επίκειται νομοθετική ρύθμιση για το θέμα των προστίμων και ζητούσε την αναστολή είσπραξης των ποσών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καπελέρης είχε παραιτηθεί από την θέση του γενικού γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος του. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης