Πίστωση τέλος από φαρμακοποιούς και γιατρούς για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου

Πίστωση τέλος από φαρμακοποιούς και γιατρούς για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις φαρμακοποιών και γιατρών που είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) για το ζήτημα της μη εξόφλησης των ποσών που τους οφείλει ο Οργανισμός, παρά τις διευκρινίσεις που έδωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας περί της διαδικασίας καταβολής των ποσών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου τα ποσά για την εξόφληση των φαρμακοποιών βρίσκονται ήδη στο ταμείο του ΟΠΑΔ, και ο

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις φαρμακοποιών και γιατρών που είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) για το ζήτημα της μη εξόφλησης των ποσών που τους οφείλει ο Οργανισμός, παρά τις διευκρινίσεις που έδωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας περί της διαδικασίας καταβολής των ποσών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου τα ποσά για την εξόφληση των φαρμακοποιών βρίσκονται ήδη στο ταμείο του ΟΠΑΔ, και οι πληρωμές θα γίνουν μόλις σταματήσει η απεργία των εργαζομένων του ταμείου.

Οι φαρμακοποιοί της Αττικής από χθες όπως είχαν ανακοινώσει σταμάτησαν να δίνουν με πίστωση φάρμακα στους ασφαλισμένους του Δημοσίου –πλέον οι ασφαλισμένοι πληρώνουν κανονικά τα φάρμακα και στη συνέχεια προσκομίζουν τις σχετικές αποδείξεις στον ΟΠΑΔ προκειμένου  να διεκδικήσουν τα χρήματα που έχουν καταβάλλει.

Ανάλογη τακτική αναμένεται να ακολουθήσουν από την 1η Δεκεμβρίου οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας καθώς και οι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ γιατροί. Μάλιστα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά τα φαρμακεία όλης της χώρας έπειτα από απόφαση που έλαβε το ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Την αντίδρασή τους εκδηλώνουν πλέον σθεναρά όμως και οι γιατροί της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής. Σε σχετική ανακοίνωσή τους σήμερα αναφέρουν ότι από την ερχόμενη Δευτέρα παύουν την πίστωση στους ασφαλισμένους του  Δημοσίου, σημειώνοντας ότι θα δέχονται μεν τους ασθενείς αλλά μόνο εφόσον θα πληρώνονται τοις μετρητοίς από αυτούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων θα λάβουν άμεσα οι περίπου 6.000 γιατροί της Αττικής που είναι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ, και οι οποίοι προσανατολίζονται σε ομαδικές καταγγελίες των συμβάσεών τους με τον ΟΠΑΔ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης