«Αξίζει να πάει κανείς διακοπές στην Ελλάδα»

«Αξίζει να πάει κανείς διακοπές στην Ελλάδα»

«Η Ελλάδα παραμένει μία από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου, προορισμός ελκυστικός και παρά την κρίση αξίζει να την επισκεφτεί κάποιος …»  - Αφιέρωμα έκπληξη από το περιοδικό για τους ισχυρούς της Οικονομίας

«Αξίζει να πάει κανείς διακοπές στην Ελλάδα»
Ένα αφιέρωμα – έκπληξη για την Ελλάδα και κυρίως για την υπόστασή της ως «άκρως ελκυστικός τουριστικός προορισμός» φιλοξενεί το γνωστό αμερικανικό περιοδικό Forbes που διερωτάται κατά πόσον θα έπρεπε κανείς να επισκεφτεί την χώρα μας, ιδίως μετά τα όσα έχουν κάνει το γύρο του κόσμου με αφορμή την οικονομική κρίση και την συνεπακόλουθη κοινωνική αναταραχή.

Για να απαντήσει αφοπλιστικά: «Ανεπιφύλακτα ναι…»

Με τίτλο «Τα καλύτερα της Ελλάδας – αλλά θα έπρεπε να πάτε;» το περιοδικό Forbes κάνει ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στη χώρα μας και φιλοξενεί τις απόψεις της κυρίας Ileana Von Hirsch, ελληνικής καταγωγής μεν αλλά διάσημης στο Λονδίνο διαχειρίστριας τουριστικών ιστοσελίδων και πρακτορείων.

Κλείσιμο
Η οποία κυρία Von Hirsch δεν διστάζει να προτρέψει τους αναγνώστες του περιοδικού να επισκεφτούν το φετινό καλοκαίρι την Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Μόλις κολυμπήσει κανείς στη θάλασσα και απολαύσει την ξέγνοιαστη ζωή σε ένα ελληνικό νησί, δεν υπάρχει γυρισμός»!

Το ρεπορτάζ του Forbes αναφέρει χαρακτηριστικά πως «παρά τις συνεχείς αναταραχές, την οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας, η Ελλάδα η παραμένει ένας από τους πιο γραφικούς και ελκυστικούς προορισμούς στο κόσμο».

Δεν παραλείπει βέβαια να αναφερθεί στις πρόσφατες αρνητικές εξελίξεις στο πεδίο της οικονομίας και στην «περιπέτεια» της Ελλάδας, ενώ τονίζει πως ένα σημαντικό πρόβλημα που απασχολεί τους εν δυνάμει παραθεριστές, είναι το εάν οι απεργίες και οι διαδηλώσεις θα καταστρέψουν τις διακοπές τους.

Την απάντηση δίνει και πάλι η κυρία Ileana Von Hirsch: «Κατά τη γνώμη μου οι Έλληνες θα προσπαθήσουν να έχουν μια καλή τουριστική σεζόν φέτος. Και ακόμη κι αν υπάρξουν διαδηλώσεις, αυτές γίνονται στο κέντρο της Αθήνας».

Η ίδια δίνει και «συμβουλές» σε όσους θα θελήσουν φέτος να επισκεφτούν ένα ελληνικό νησί: «Για όσους ψάχνουν ησυχία, δεν κάνει η Μύκονος. Όσοι ψάχνουν έντονη νυχτερινή ζωή να διαλέξουν τη Σαντορίνη, τη Μύκονο ή την Πάρο, ενώ όσοι ψάχνουν ησυχία την Αμοργό, τη Σέριφο, την Ιθάκη, τη Σίφνο και τα Κουφονήσια».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης