Σε απάνθρωπες συνθήκες «στοιβάζονται» οι μετανάστες στον Έβρο

Σε απάνθρωπες συνθήκες «στοιβάζονται» οι μετανάστες στον Έβρο

Αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον, οι μετανάστες που περνούν καθημερινά τα σύνορα στην περιοχή του Έβρου...

Σε απάνθρωπες συνθήκες «στοιβάζονται» οι μετανάστες στον Έβρο
Αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον, οι μετανάστες που περνούν καθημερινά τα σύνορα στην περιοχή του Έβρου, σε συνδυασμό με τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν επιβαρύνει το ήδη αδύναμο σύστημα υποδοχής στα συνοριακά αστυνομικά τμήματα.

Συγκεκριμένα Σουφλί, Τυχερό, Φέρες και στο κέντρο κράτησης στο Φυλάκιο, οι μετανάστες θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο από κρυοπαγήματα στα πόδια και στα χέρια.
Κλείσιμο

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, σε ανακοίνωσή τους τονίζουν πως «αναγκάζονται να περιμένουν για πολλές ώρες σε χαμηλές θερμοκρασίες, όντας ήδη εξαντλημένοι, χωρίς ζεστά ρούχα και κάποιες φορές, χωρίς να υποβάλλονται σε ιατρικό τσεκ, από τους γιατρούς του Υπουργείου Υγείας. Τα τελευταία τρία περίπου χρόνια που βρισκόμαστε στην περιοχή, παρέχουμε στους μετανάστες ιατρική βοήθεια και ψυχολογική υποστήριξη, ενώ τους διανέμουμε και είδη πρώτης ανάγκης, όπως ζεστά ρούχα, σκούφους και κάλτσες».

Η ομάδα επείγουσας παρέμβασης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ανταποκρίνεται, σε 24ωρη βάση, στις άμεσες ανάγκες που εντοπίζονται στα τρία συνοριακά αστυνομικά τμήματα και στο κέντρο κράτησης στο Φυλάκιο. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η υπεύθυνη για θέματα μετανάστευσης των ΓΧΣ, Ιωάννα Κοτσιώνη, τις τέσσερις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου, παρείχαν βοήθεια σε 125 μετανάστες, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά που έφταναν έχοντας ρίγη, εξουθενωμένοι, υποφέροντας από πόνους στα πόδια.

«Παράλληλα, προσπαθούμε να διενεργούμε βελτιωτικά έργα στους χώρους αναμονής έτσι ώστε οι μετανάστες να λαμβάνουν σχετική προστασία από το ψύχος που κατά καιρούς αγγίζει ακραία επίπεδα. Αντικαθιστούμε για παράδειγμα τα σπασμένα τζάμια και φροντίζουμε την υγιεινή των χώρων αφού πολλές φορές, ούτε οι τουαλέτες λειτουργούν» διευκρινίζει.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης