Την ενοχή του 34χρονου Μανώλη Καλομοίρη για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αποφάσισε κατά πλειοψηφία 5-2 την Παρασκευή το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης ενώπιον του οποίου εκδικάστηκε η πολύκροτη υπόθεση του διπλού φονικού των Ανωγείων, με θύματα τον 63χρονο Λευτέρη Καλομοίρη, πατέρα του κατηγορούμενου, και τον 32χρονο Γιώργη Ξυλούρη.
Η υπόθεση εκδικάστηκε εκ νέου ενώπιον του ΜΟΕ Κρήτης καθώς ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης της υπεράσπισης κατά της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, τον Μάιο του 2023. Σύμφωνα με την απόφαση εκείνη ο Μανώλης Καλομοίρης είχε κριθεί και πάλι ένοχος κατά πλειοψηφία 5-2 για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Στον κατηγορούμενο είχε αναγνωριστεί, επίσης κατά πλειοψηφία, το ελαφρυντικό ότι ωθήθηκε στην πράξη αυτή λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος (Ξυλούρη).
Η αναγνώριση του ελαφρυντικού «έσπασε» τα ισόβια και στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών, με ανώτατη προβλεπόμενη ποινή τα 15 έτη για τη βασική κατηγορία της ανθρωποκτονίας δεδομένου του ελαφρυντικού.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία των αγορεύσεων για τα ελαφρυντικά.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα φέρει το μέλλον, μπορούμε όμως να είμαστε όσο γίνεται πιο ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι με έναν απλό προληπτικό έλεγχο που θα μας δώσει πολύτιμες απαντήσεις για τη γονιμότητά μας.
Το δολάριο και η στερλίνα παραμένουν στις πρώτες θέσεις, η Ιαπωνία όμως κερδίζει εντυπωσιακά έδαφος. Τα στοιχεία της Capital Exchange αποτυπώνουν έναν ταξιδιωτικό χάρτη που φαίνεται να γίνεται όλο και πιο πολυσυλλεκτικός.
Οι τελευταίες κουβέντες πριν από τον ύπνο μένουν στο μυαλό των παιδιών περισσότερο απ' όσο φανταζόμαστε. Και ίσως εκεί, μέσα σε λίγα λεπτά σιωπής, να ξεκινά η πιο σημαντική προπόνηση για την επόμενη μέρα.