Την πόρτα του Ανακριτή πέρασε λίγο μετά τις 10 το πρωί ο βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 69χρονης συμβολαιογράφου που δολοφονήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στο σπίτι της στο Ακρωτήρι Ζακύνθου.
Ο 54χρονος με καταγωγή από την Αλβανία είναι το άτομο που ο 50χρονος συγκατηγορούμενος και συμπατριώτης του που έμενε στη Νεμέα έχει κατονομάσει ως το πρόσωπο που τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τη συμβολαιογράφο.
Μετά τον 54χρονο, στον Ανακριτή θα απολογηθούν ο 50χρονος και ο 21χρονος γιος του πρώτου, ο οποίος, σύμφωνα με την έρευνα, φέρεται να εκτέλεσε χρέη μεταφορέα την ημέρα της δολοφονίας.
Σύμφωνα με τον 50χρονο που έμενε στη Νεμέα, η ιδέα για τη ληστεία ανήκε στον 54χρονο, ο οποίος είχε ακούσει ότι η 69χρονη είχε πολλά χρήματα και του το είχε προτείνει πρώτη φορά αρκετούς μήνες νωρίτερα. Στις ανησυχίες του, δε, ο 54χρονος απαντούσε ότι «όλα θα πάνε καλά, δεν θα κάνουμε κακό σε κανέναν».
Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, οι δύο τους έκαναν κατόπτευση του χώρου που θα «χτυπούσαν» με στόχο την 69χρονη μια ημέρα πριν το έγκλημα ενώ είχαν παρακολουθήσει και τη συμβολαιογράφο για την οποία ο 54χρονος του είπε ότι φεύγει από το γραφείο της κάθε βράδυ στις 8.
Το πρωί της αιματηρής, όπως εξελίχθηκε ληστείας, ο 50χρονος περιέγραψε στους αστυνομικούς ότι είδε τον 54χρονο, με τον οποίο συνεργαζόταν σε βίλες που εκείνος νοίκιαζε, να παίρνει μαζί του ένα μαχαίρι από μια κουζίνα επιμένοντας ότι «δεν θα πάθει κανείς τίποτα». Όταν, δε, του έκανε παρατήρηση γιατί ήταν μεθυσμένος και του ζήτησε να αναβάλουν τη ληστεία, ο δράστης επέμεινε λέγοντας ότι είναι μια χαρά.
Η στιγμή της δολοφονίας και η ληστεία
Περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο έδρασαν τη μοιραία ημέρα, ο 50χρονος εξήγησε ότι φορούσαν γάντια για να μην αφήσουν αποτυπώματα και μάσκες για να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με τον 19χρονο γιο του 54χρονου να εκτελεί χρέη μεταφορέα.
Κλείσιμο
Όταν είδαν την 69χρονη να φτάνει στο σπίτι της οι δύο άνδρες της επιτέθηκαν με εκείνη να βάζει τις φωνές, σύμφωνα με όσα είπε ο 50χρονος στην κατάθεσή του. Τότε φέρεται να είπε στον 54χρονο να τα παρατήσουν και να φύγουν «όμως αυτός δεν ήθελε».
Όσο για τη στιγμή του μαχαιρώματος στον μηρό που αποδείχθηκε μοιραίος για την άτυχη γυναίκα, ο 50χρονος περιέγραψε στους αστυνομικούς ότι ο 54χρονος, ενώ συνέχιζε να κρατάει το μαχαίρι, πάλευε με την 69χρονη που συνέχιζε να φωνάζει. «Τότε είδα εκείνον και τη γυναίκα πεσμένους στο πάτωμα. Όπως τους είδα κάτω, είδα ότι έτρεχαν αίματα στο πάτωμα» είπε ο 50χρονος.
Παρά του ότι η γυναίκα είχε αρχίσει να χλομιάζει από την μεγάλη απώλεια αίματος, ο 54χρονος φέρεται να επέμενε να ολοκληρώσουν τη ληστεία τους, αδιάφορος για την άσχημη κατάσταση της 69χρονης από το χτύπημα που της είχε καταφέρει.
Ο Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος της BC Partners, βασικού μετόχου του Ομίλου Alphabet Education στον οποίον ανήκουν το Keele University Greece, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και η ΑΚΜΗ, μίλησε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τονίζοντας ότι επιθυμούν να προσφέρουν σε κάθε φοιτητή βιώσιμες, μεταβιβάσιμες δεξιότητες για να εξελιχθεί σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς.
Η ιστορική πόλη των Δελφών βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο ενός διαλόγου που ξεπερνά τα όρια μιας διοργάνωσης και αγγίζει τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, συγκεντρώνοντας κορυφαίες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.