Νέα διάσταση στη δολοφονία του Ρώσου αξιωματικού Ζαούρ Γκουρτζίεφ από τον 29χρονο Νικίτα Πένκοφ δίνουν πληροφορίες από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με τις οποίες η φονική παγίδα στον 34χρονο επικεφαλής των αεροπορικών επιδρομών στη Μαριούπολη στήθηκε μέσω πλατφόρμας ραντεβού για gay.
Κατά τις ίδιες πηγές η έρευνα που ακολούθησε τη φονική ενέδρα με στόχο τον Ρώσο αξιωματικό που στήθηκε στη Σταυρούπολη, έδειξε ότι οι δύο άνδρες - δράστης και θύμα - είχαν ανταλλάξει γυμνές φωτογραφίες και άλλα ερωτικής φύσεως μηνύματα.
Ο Γκουρτζίεφ εμφανίζεται, επίσης, να έχει προσκαλέσει τον Πένκοφ να συναντηθούν, με τις συναντήσεις αυτές να αναβάλλονται συνεχώς λόγω των ταξιδιών του Ρώσου αξιωματικού.
💥 Russian Major Who Directed Airstrikes on Mariupol Killed in Explosion
In Stavropol, Zaur Gurchiyev — the man responsible for “developing missile targeting schemes” during the bombing of Mariupol — was killed in a grenade explosion.
Ρωσικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι δύο άνδρες «γνωρίζονταν», προσθέτοντας ότι ο 29χρονος είχε νοικιάσει, πριν από μερικούς μήνες, σπίτι κοντά στην πολυκατοικία που έμενε ο 34χρονος αξιωματικός.
Τα ίδια μέσα μεταφέρουν την πληροφορία ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε για την δολοφονία του Γκουρτζίεφ είχε 300 γραμμάρια ΤΝΤ με τον Πένκοφ να χάνει ακαριαία τη ζωή του και το θύμα του να αφήνει την τελευταία του πνοή 5 λεπτά αργότερα.
O Ζαούρ Γκουρτζίεφ που δολοφονήθηκε στη Σταυρούπολη
Κλείσιμο
Ωστόσο συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για το αν ο Πένκοφ γνώριζε ότι μετέφερε εκρηκτικό μηχανισμό με άλλες πηγές να μεταφέρουν ότι το ΤΝΤ είχε τοποθετηθεί σε μηχανισμό παρακολούθησης που είχαν δώσει στον 29χρονο για να μαζέψει «βρώμικες» πληροφορίες για τον Γκουρτζίεφ και άλλες να υποστηρίζουν ότι ο δράστης γνώριζε ότι μετέφερε εκρηκτικά και γι' αυτό πλησίασε τόσο κοντά τον στόχο του.
Σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία του BBC ο Πένκοφ είχε καταγωγή από ένα χωριό στο Κρασνοντάρ, χωρίς να έχει λάβει ανώτατη εκπαίδευση και χωρίς να έχει μόνιμη εργασία.
O 29χρονος Νικίτα Πένκοφ που θεωρείται ο δράστης της δολοφονίας του Ρώσου αξιωματικού
Το 2022 φέρεται να είχε προσληφθεί ως χειριστής αστυνομικού σκύλου με συμμαθητή του στη σχολή εκπαίδευσης να τον περιγράφει ως «κλειστό τύπο». Λίγους μήνες, πάντως, μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, ο Πένκοφ φέρεται να παραιτήθηκε από την αστυνομία επικαλούμενος «προβλήματα» με τον σκύλο του.
Οι φίλοι του που μίλησαν στη ρωσική υπηρεσία του BBC περιέγραψαν ότι το πραγματικό πάθος του 29χρονου ήταν τα τατουάζ και η μουσική. Φίλους του είπε, επίσης, ότι δεν είχε κανένα ενδιαφέρον για την πολιτική και τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, κάθε σταγόνα φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ μας θυμίζει ότι η ενυδάτωση δεν είναι μόνο καθημερινή συνήθεια, αλλά μια πράξη φροντίδας για τον οργανισμό και τη φύση.
Οι καινοτόμες φόρμουλες της LA VIE EN ROSE χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία απόλαυσης και αναζωογόνησης – Τα premium πασχαλινά δώρα με πραγματική αξία και ορατά αποτελέσματα.
Οι πρόσφατοι ηλεκτρονικοί έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα ανέδειξαν το πρόβλημα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν χωρίς ασφάλιση, κάτι που δεν επηρεάζει μόνο τους ίδιους, αλλά συνολικά την ασφάλεια στους ελληνικούς δρόμους. Και αυτό ενώ η λύση είναι και απλή και προφανής.