Η INALAN προσέλκυσε 40 εκατ. ευρώ ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, τριπλασίασε το προσωπικό της σε ένα χρόνο και παρέχει δυνατότητα σύνδεσης γρήγορου internet σε πάνω από 600.000 νοικοκυριά - Κατά 44% αυξήθηκε ο κύκλος εργασιών της.
Associated Press: Η Ελλάδα της πείνας
Associated Press: Η Ελλάδα της πείνας
Η λιτότητα φέρνει πείνα και η πείνα θυμίζει τα μαύρα χρόνια της Κατοχής. Αυτή θα μπορούσε να είναι η σύνοψη ενός διόλου κολακευτικού ρεπορτάζ του Associated Press για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες.
Η λιτότητα φέρνει πείνα και η πείνα θυμίζει τα μαύρα χρόνια της Κατοχής. Αυτή θα μπορούσε να είναι η σύνοψη ενός διόλου κολακευτικού ρεπορτάζ του Associated Press για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες.
Με τίτλο "Οι Έλληνες σφίγγουν το ζωνάρι με βιβλία μαγειρικής της κρίσης" το Associated Press δημοσιεύει άρθρο του Derek Gatopoulos που παρουσιάζει την γαστρονομική πλευρά της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και πως στην χώρα μας κάνουν θραύση οι οδηγοί επιβίωσης και συνταγές από την γερμανική Κατοχή.
Ο αρθρογράφος σταχυολογεί μικρά αποσπάσματα από το βιβλίο μαγειρικής "Οι Συνταγές τη Πείνας" της Ελένης Νικολαϊδου, όπως "καθόλου κρέας, μια αλεσμένη αγκινάρα για φαγητό. Καλό μάσημα της τροφής για να νιώθει το στομάχι γεμάτο και μην ξεχνάτε να μαζεύεται τα ψίχουλα από το τραπέζι σε ένα βαζάκι". Με τον τρόπο αυτό ο Derek Gatopoulos παρουσιάζει τις διατροφικές συνήθειες των ελλήνων όπως αυτές έχουν προσαρμοστεί λόγω των άσχημων οικονομικών δεδομένων.
Στο ίδιο ρεπορτάζ η συγγραφέας και ιστορικός Ελένης Νικολαϊδου αναφέρει περιστατικά από την περίοδο 1941-44 όταν οι πεινασμένοι και εξαθλιωμένοι έλληνες «έβαζαν πέταλα αλόγων για να ενισχύουν τις σόλες των παπουτσιών και τα κουφέτα στους γάμους ήταν μαύρα γιατί ήταν καλυμμένα με σταφίδες» και τονίζει πως αντί για καφέ έπιναν ρεβυθόζουμο.
Το άρθρο αναφέρεται και σε μια έρευνα που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Ελλάδα σύμφωνα με την οποία 9 στους 10 Έλληνες σήμερα έχουν αναγκαστεί να αλλάξουν τις διατροφικές και καταναλωτικές τους συνήθειες, να μειώσουν την κατανάλωση κρέατος, ενώ παράλληλα σταδιακά δείχνουν να προτιμούν τα μη επώνυμα και φτηνότερα προϊόντα της αγοράς.
Στο άρθρο του Associated Press περιλαμβάνονται και δηλώσεις του Έλληνα ιδιοκτήτη του site www.cookingeconomy.com, και σεφ Ευτύχη Μπλέτσα ο οποίος λέει πως οι Έλληνες ακόμα και όταν ξοδεύουν πολλά χρήματα δεν τρέφονται σωστά και τους συμβουλεύει "Μην πετάτε τίποτα, μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο, να το καταψύξετε, να το μαγειρέψετε, να το ξαναχρησιμοποίησετε ή απλώς να το δώσετε σε κάποιον που το έχει ανάγκη".
Με τίτλο "Οι Έλληνες σφίγγουν το ζωνάρι με βιβλία μαγειρικής της κρίσης" το Associated Press δημοσιεύει άρθρο του Derek Gatopoulos που παρουσιάζει την γαστρονομική πλευρά της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και πως στην χώρα μας κάνουν θραύση οι οδηγοί επιβίωσης και συνταγές από την γερμανική Κατοχή.
Ο αρθρογράφος σταχυολογεί μικρά αποσπάσματα από το βιβλίο μαγειρικής "Οι Συνταγές τη Πείνας" της Ελένης Νικολαϊδου, όπως "καθόλου κρέας, μια αλεσμένη αγκινάρα για φαγητό. Καλό μάσημα της τροφής για να νιώθει το στομάχι γεμάτο και μην ξεχνάτε να μαζεύεται τα ψίχουλα από το τραπέζι σε ένα βαζάκι". Με τον τρόπο αυτό ο Derek Gatopoulos παρουσιάζει τις διατροφικές συνήθειες των ελλήνων όπως αυτές έχουν προσαρμοστεί λόγω των άσχημων οικονομικών δεδομένων.
Στο ίδιο ρεπορτάζ η συγγραφέας και ιστορικός Ελένης Νικολαϊδου αναφέρει περιστατικά από την περίοδο 1941-44 όταν οι πεινασμένοι και εξαθλιωμένοι έλληνες «έβαζαν πέταλα αλόγων για να ενισχύουν τις σόλες των παπουτσιών και τα κουφέτα στους γάμους ήταν μαύρα γιατί ήταν καλυμμένα με σταφίδες» και τονίζει πως αντί για καφέ έπιναν ρεβυθόζουμο.
Το άρθρο αναφέρεται και σε μια έρευνα που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Ελλάδα σύμφωνα με την οποία 9 στους 10 Έλληνες σήμερα έχουν αναγκαστεί να αλλάξουν τις διατροφικές και καταναλωτικές τους συνήθειες, να μειώσουν την κατανάλωση κρέατος, ενώ παράλληλα σταδιακά δείχνουν να προτιμούν τα μη επώνυμα και φτηνότερα προϊόντα της αγοράς.
Στο άρθρο του Associated Press περιλαμβάνονται και δηλώσεις του Έλληνα ιδιοκτήτη του site www.cookingeconomy.com, και σεφ Ευτύχη Μπλέτσα ο οποίος λέει πως οι Έλληνες ακόμα και όταν ξοδεύουν πολλά χρήματα δεν τρέφονται σωστά και τους συμβουλεύει "Μην πετάτε τίποτα, μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο, να το καταψύξετε, να το μαγειρέψετε, να το ξαναχρησιμοποίησετε ή απλώς να το δώσετε σε κάποιον που το έχει ανάγκη".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα