Άνδρας ξύπνησε τη σύζυγό του με… κεφαλοκλείδωμα για να πάει στη δουλειά στη Θεσσαλονίκη - «Δεν της επιτέθηκα, δυσκολεύεται να σηκωθεί» είπε στο δικαστήριο

Άνδρας ξύπνησε τη σύζυγό του με… κεφαλοκλείδωμα για να πάει στη δουλειά στη Θεσσαλονίκη - «Δεν της επιτέθηκα, δυσκολεύεται να σηκωθεί» είπε στο δικαστήριο

Η γυναίκα απέδωσε, τελικά, τη σύλληψη του συζύγου της σε... παρεξήγηση καθώς είναι αλλοδαποί και η κατάθεσή της δόθηκε στην αγγλική γλώσσα

Άνδρας ξύπνησε τη σύζυγό του με… κεφαλοκλείδωμα για να πάει στη δουλειά στη Θεσσαλονίκη - «Δεν της επιτέθηκα, δυσκολεύεται να σηκωθεί» είπε στο δικαστήριο
Με έναν παράδοξο τρόπο, ο οποίος τον έστειλε από τη ζεστασιά του κρεβατιού του στα κρατητήρια του Τμήματος Ενδοοικογενειακής Βίας, επέλεξε να ξυπνήσει τη σύζυγό του ένας άνδρας στη Θεσσαλονίκη.

Ο λόγος για έναν 35χρονο, ο οποίος βρέθηκε στη θέση να προσπαθεί να πείσει την έδρα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης ότι είναι αθώος και ότι ο λόγος που έπιασε τη σύζυγό του από τον λαιμό και της έκανε… κεφαλοκλείδωμα, ήταν μόνο για να την ξυπνήσει, καθώς είχε αργήσει να πάει στην εργασία της.

Το περιστατικό, που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, πήρε μια εντελώς διαφορετική τροπή, αφού η γυναίκα τρόμαξε όταν ο σύζυγός της την έπιασε από τον λαιμό την ώρα που κοιμόταν, με αποτέλεσμα να βάλει τις φωνές και έτσι να ειδοποιηθεί η αστυνομία. Μάλιστα, όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο διαμέρισμα, η ίδια τούς είπε όσα είχε αντιληφθεί, δηλαδή ότι ο σύζυγός της τής έκανε λαβή με τα χέρια του στον λαιμό.

Έτσι, ο άνδρας κατέληξε με χειροπέδες και κινήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ωστόσο αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για μια… παρεξήγηση κι αυτό γιατί, το πρωί της Τρίτης, η γυναίκα κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ουδέποτε έχει δεχθεί βία από τον σύζυγό της και πως ο λόγος που συνελήφθη και πέρασε μία νύχτα στο κρατητήριο ήταν επειδή οι αστυνομικοί παρεξήγησαν όσα τους είπε προανακριτικά.

«Απλά υπήρξε ένας διαπληκτισμός και φωνάζαμε, δε συνέβη κάτι περισσότερο», είπε στην κατάθεσή της και απέδωσε τη σύλληψη σε παρεξήγηση καθώς είναι αλλοδαποί και η κατάθεσή της δόθηκε στην αγγλική γλώσσα. «Οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν λάθος όσα τους είπα, πιθανότατα λόγω της γλωσσικής διαφοράς».

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι επιτέθηκε στη σύζυγό του και υποστήριξε ότι «απλώς την ξύπνησα ζωηρά».

«Είχαμε μια συμφωνία… ήθελε να την ξυπνάω, καθώς δυσκολεύεται να σηκωθεί το πρωί. Δουλεύουμε πολλές ώρες και είναι λογικό. Σε καμία περίπτωση δεν της επιτέθηκα, απλώς την ξύπνησα ζωηρά. Δεν καταλαβαίνω γιατί βρέθηκα στην αστυνομία. Δεν είμαι βίαιος άνθρωπος, δεν ασκώ βία ενάντια στις γυναίκες. Ήθελα απλώς να την ξυπνήσω ζωηρά για να πάμε στη δουλειά», είπε.

Υπό αυτές τις συνθήκες, το δικαστήριο απάλλαξε τον κατηγορούμενο από την κατηγορία της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης και τον έκρινε αθώο λόγω αμφιβολιών.

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης