Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο στον οικισμό «Θησέας» στον Δήμο Μαλεβιζίου στην Κρήτη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο αλλοδαποί εργάτες, 25 και 23 ετών, έπεσαν από μεγάλο ύψος - οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πτώση από ύψους 15 μέτρων μέσα σε γκρεμό - ενώ εργάζονταν για την ανέγερση πολυτελούς κατοικίας στον οικισμό. Συγκεκριμένα, έπεσαν ενώ μετέφεραν ογκώδη αντικείμενα.
Σύμφωνα με το Cretalive, «γλίτωσαν» με ορθοπεδικά τραύματα σε χέρια και πόδια. Αμφότεροι μεταφέρθηκαν στο ΠΑΓΝΗ με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ κλήθηκε η Πυροσβεστική για βοήθεια.
Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς, δήλωσε στο cretalive ότι διερευνώνται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό κι έκανε λόγο για τραγικές συνθήκες εργασίας.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας