Πλαστές ταυτότητες, διαβατήρια και κάρτες ασύλου, τα οποία είχε προμηθευτεί από έναν ομοεθνή του στην Αθήνα, σκόπευε να διαθέσει προς πώληση σε παράτυπους μετανάστες που θα εξασφάλιζαν τη νομιμοποίησή τους ένας νεαρός αλλοδαπός που έφτασε στη Ρόδο την Τετάρτη.
Ο 27χρονος υπήκοος Συρίας υποβλήθηκε σε έλεγχο από άνδρες της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου, μόλις αποβιβάστηκε από το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι της Ακαντιάς και στην κατοχή του βρέθηκαν τρεις ελληνικές ταυτότητες, ένα αλβανικό διαβατήριο και δύο κάρτες ασύλου άλλων προσώπων, που διαπιστώθηκε ότι ήταν πλαστά.
Κατά την προανάκριση, ο 27χρονος δήλωσε ότι προμηθεύτηκε τα πλαστά έγγραφα από έναν ομοεθνή του στην περιοχή των Αχαρνών, με σκοπό να τα μεταφέρει σε συγγενικό του πρόσωπο στη Σύμη που θα αναλάμβανε να τα πουλήσει σε αλλοδαπούς.
Σε βάρος του νεαρού από την Συρία σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για να συλληφθούν ο προμηθευτής των πλαστών εγγράφων στην Αθήνα και ο τελικός παραλήπτης τους στη Σύμη.
Ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες είναι αρκετό για να καταλάβεις γιατί χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν ξανά και ξανά. Όχι μόνο για έναν αγώνα, αλλά για μια εμπειρία που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.
Σε έναν κλάδο που αναπτύσσεται διαρκώς και αναζητά καταρτισμένους επαγγελματίες, η LE MONDE συνδυάζει εργαστηριακή εκπαίδευση, πρακτική εμπειρία και άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.