Παραίτηση Μαρτίνη από τον Ερυθρό Σταυρό

Παραίτηση Μαρτίνη από τον Ερυθρό Σταυρό

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου αλλά και του μέλους του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) υπέβαλε το μεσημέρι της Δευτέρας ο κ. Ανδρέας Μαρτίνης.

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου αλλά και του μέλους του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) υπέβαλε το μεσημέρι της Δευτέρας ο κ. Ανδρέας Μαρτίνης.

Είχε προηγηθεί η έντονη διαμαρτυρία των εργαζομένων του ΕΕΣ προς τον κ. Μαρτίνη –και μάλιστα έξω από το κτίριο του κοινοφελούς νοσηλευτικού ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν» όπου έχει γραφείο ο κ. Μαρτίνης με την ιδιότητα του και ως προέδρου του Ντυνάν. Οι εργαζόμενοι διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα των τελευταίων πέντε μηνών.
Η δεινή οικονομική θέση στην οποία βρίσκεται  ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός –όπου απασχολούνται περί τα 800 άτομα- οφείλεται  σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις του φορέα  στην καθυστέρηση της καταβολής της τακτικής κρατικής επιχορήγησης.

«Σήμερα υπέβαλλα την παραίτησή μου από τα αξιώματα του Προέδρου και του μέλους του Κ.Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ. Κατέληξα στην απόφαση αυτή, μετά πολλή σκέψη, αφού δεν μπορώ να βοηθήσω, πλέον, το Σωματείο και τους ανθρώπους που με ανέδειξαν και με στήριξαν» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειωτέον ότι ο κ. Μαρτίνης με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΕΕΣ το περασμένο έτος είχε ανακηρυχθεί ισόβιος πρόεδρος του ΕΕΣ.  Με την ιδιότητά του δε αυτή είχε τοποθετηθεί επίσης ομόφωνα στη διοίκηση του «Ερρίκος Ντυνάν», κοινωφελές ίδρυμα που επίσης βρίσκεται σε μεγάλες οικονομικές περιπέτειες λόγω των χρεών του που αγγίζουν τα 50 εκατ ευρώ.


ΣΧΟΛΙΑ (2)

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΡΑΓΑΤΗΣ

 Η ΙΣΟΒΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΡΤΙΝΗ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ "ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ

ΙΩΑΝΝΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

 ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΕΙΝΑΙ 550 ΚΑΙ ΟΧΙ 800

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mageiria01__2_

Ενας κόσμος γεμάτος γεύσεις, μυρωδιές, εικόνες, αισθήματα, ακόμη και ήχους που διασχίζουν αιώνες ξεπηδά μέσα από τα κείμενα της δημοσιογράφου-συγγραφέως Μαρίας Θερμού στο βιβλίο της «Στα Μαγειρεία των Αρχαίων» που παρουσιάζεται την Τετάρτη το απόγευμα στις 19:00 στο βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης»

leipsidria

Τι δείχνουν τα στοιχεία που παρουσίασαν οι αρμόδιες αρχές – Σύσκεψη για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων τους θερινούς μήνες σχετικά με έλλειψη νερού

anelkysi_mirage_1

Ο καταγραφέας πτήσης του αεροσκάφους που επέβαινε ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος εντοπίστηκε και ανελκύστηκε – Θα μεταφερθεί στην κατασκευάστρια εταιρεία στη Γαλλία για να «δείξει» τις συνθήκες της μοιραίας πτήσης