Συνεχίζουν τις καταλήψεις στα υπουργεία οι εργαζόμενοι

Συνεχίζουν τις καταλήψεις στα υπουργεία οι εργαζόμενοι

Όλοι οι δρόμοι ανοιχτοί στο κέντρο της Αθήνας - Ολοκληρώθηκαν οι διαμαρτυρίες

Συνεχίζουν τις καταλήψεις στα υπουργεία οι εργαζόμενοι
Yυπό κατάληψη βρέθηκε το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης  από τους εργαζόμενους της Ομοσπονδίας Σωματείων του υπουργείου. Επίσης, υπό κατάληψη τέλεσαν τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Εσωτερικών και Πολιτισμού.

Οι εργαζόμενοι του υπουργείου Οικονομικών έκαναν πορεία συμπαράστασης προς την υπό κατάληψη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Ανάπτυξης. Όλοι οι εργαζόμενοι στα παραπάνω υπουργεία και σε δημόσιους οργανισμούς κατέληξαν κατά τις 12 έξω από τη Βουλή, για να διαμαρτυρηθούν για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας και το νέο μισθολόγιο. 
Κλείσιμο

Οι εργαζόμενοι στους 151 οργανισμούς που συγχωνεύονται ή καταργούνται και εκείνοι στα υπουργεία που βρίσκονται υπό κατάληψη παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στη Βουλή και αποχώρησαν. Όλοι οι δρόμοι έχουν ανοίξει στο κέντρο της Αθήνας.

Θεσσαλονίκη
Με τούβλα έχτισαν σήμερα την πόρτα των κεντρικών γραφείων της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, επί της οδού Τσιμισκή, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, συνεχίζοντας για δεύτερη ημέρα τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

Η κατάληψη ξεκίνησε στις 6 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι και τις 2.30 το μεσημέρι, ενώ με την κίνησή τους οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ φρενάρουν ουσιαστικά και τον διαγωνισμό που τρέχει για την αποκατάσταση βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης της επιχείρησης, ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της ΕΥΑΘ και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, Δημήτρης Βασιλειάδης. 

Στη 1.30 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση θα έχουν γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους. Πάντως, εισήγηση του κ. Βασιλειάδη θα είναι η συνέχιση των κινητοποιήσεων, με τη μορφή καταλήψεων και μάλιστα διαρκείας.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης