Τρεις σεισμοί μεγέθους 3,9, 4,1 και 3,1 σημειώθηκαν μέσα σε λίγες ώρες την Παρασκευή (10/5) στην Κεφαλονία.
Ειδικότερα, η πρώτη σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 Ρίχτερ καταγράφηκε στις 13.48 με επίκεντρο 5 χιλιόμετρα νότια - νοτιοδυτικά από το Ληξούρι και εστιακό βάθος 15,2 χιλιόμετρα.
Ηδεύτερη μεγέθους 4,1 Ρίχτερ στις 15.56, με επίκεντρο 6 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το Ληξούρι και εστιακό βάθος 17 χιλιόμετρα.
Τέλος ο τρίτος σεισμός, σημειώθηκε 16.16, με επίκεντρο 8 χιλιόμετρα δυτικά - βορειοδυτικά από την Άσσο και εστιακό βάθος 15,8 χιλιόμετρα.
Την ίδια ώρα, ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στο protothema.gr, τόνισε ότι οι τρεις δονήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της φυσιολογικής για την περιοχή του Ιονίου σεισμικής δραστηριότητας. «Παρακολουθούμε το φαινόμενο, δεν εμπνέει ανησυχία» είπε ο κ. Λέκκας και πρόσθεσε ότι οι δονήσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην ίδια τάξη μεγέθους. Εντοπίζονται να προέρχονται από γνωστό εγκάρσιο ρήγμα στο τόξο του Ιονίου.
Ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες είναι αρκετό για να καταλάβεις γιατί χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν ξανά και ξανά. Όχι μόνο για έναν αγώνα, αλλά για μια εμπειρία που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.
Σε έναν κλάδο που αναπτύσσεται διαρκώς και αναζητά καταρτισμένους επαγγελματίες, η LE MONDE συνδυάζει εργαστηριακή εκπαίδευση, πρακτική εμπειρία και άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.