Σπείρα αλλοδαπών διέρρηξε σπίτια, μαγαζιά και σχολείο στην Κοζάνη

Σπείρα αλλοδαπών διέρρηξε σπίτια, μαγαζιά και σχολείο στην Κοζάνη

Δυο από αυτούς, ηλικίας 40 και 42 χρόνων, έχουν συλληφθεί για άλλα αδικήματα

burglar
Τρεις αλλοδαποί ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες 15 διαρρήξεων που είχαν γίνει πέρυσι το καλοκαίρι στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης με λεία χρυσαφικά, κοσμήματα και χρήματα, συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 18.500 ευρώ και εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Δυο από αυτούς, ηλικίας 40 και 42 χρόνων, έχουν συλληφθεί για άλλα αδικήματα και σε βάρος του 40χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία για ληστεία και κλοπή, ενώ αναζητείται ο τρίτος που συμμετείχε στις κλοπές και παραμένει άγνωστος. Από την έρευνα των αστυνομικών εξιχνιάστηκαν 12 κλοπές και τρεις απόπειρες που είχαν γίνει από τις 25 Ιουνίου ως τις 12 Αυγούστου του 2023.

Στο διάστημα αυτό, οι δράστες παραβίασαν δέκα σπίτια και δυο καταστήματα, από τα οποία έκλεψαν μετρητά ύψους 6.855 ευρώ, χρυσαφικά και κοσμήματα συνολικής αξίας 11.870 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, φιάλες αλκοολούχων ποτών, κολόνιες, κάρτες ανάληψης, βιβλιάρια καταθέσεων και διάφορα προσωπικά έγγραφα και μικροαντικείμενα, ενώ από άλλα δυο σπίτια και ένα σχολείο δεν κατάφεραν να κλέψουν κάτι.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των τριών αλλοδαπών για κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα κατά συναυτουργία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση του τρίτου συνεργού τους συνεχίζεται από την Ασφάλεια.



Ειδήσεις σήμερα:

Η πραγματική «Μάρθα» από το «Μικρό Ταρανδάκι» ξεσπά σε συνέντευξη: Δεν είμαι stalker, ο Γκαντ είχε εμμονή μαζί μου

To Ισραήλ θεωρεί ότι οι διαπραγματεύσεις του Καΐρου έληξαν - Προχωρά σε επιχειρήσεις στη Ράφα

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο πατέρας που χτύπησε την 13χρονη κόρη του επειδή βγήκε αργά το βράδυ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης