Την Κυριακή, με το Πρώτο Θέμα, το ανανεωμένο φύλλο της εφημερίδας «Άκης Πετρετζίκης»

Την Κυριακή, με το Πρώτο Θέμα, το ανανεωμένο φύλλο της εφημερίδας «Άκης Πετρετζίκης»

Στο δεύτερο φύλλο της εφημερίδας «Άκης Πετρετζίκης» πάμε κόντρα στον χρόνο και μαθαίνουμε να παίζουμε στα δάχτυλα τη «Μαγειρική της τελευταίας στιγμής»

NUM_120524_XRWMA
AKIS_02

Σας οργανώνουμε για να φτιάξετε και να σερβίρετε απίθανα πιάτα, ακόμα κι ένα ολόκληρο μενού με πρώτες ύλες που έχετε ηδη στο σπίτι. Ελάτε, σηκωθείτε! Πάμε να μαγειρέψουμε μαζί!

Σε αυτό το φύλλο:
-Μαγειρεύουμε κόντρα στον χρόνο!
-Πάμε ταξίδι όταν οι μαμάδες κοιμούνται
-Αγαπημένα και γρήγορα finger food
-Βρήκαμε ένα ελιξίριο στο μπαλκόνι σας
Ορεκτικά, Σαλάτες, Κυρίως και Γλυκά της τελευταίας στιγμής!

Αυτή την Κυριακή και κάθε δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα, ο απόλυτος οδηγός μαγειρικής, που ο Άκης δημιούργησε αποκλειστικά για εσάς, έρχεται σπίτι σας, ανανεωμένος, με το Πρώτο Θέμα.

Η μαγειρική της τελευταίας στιγμής!

Όλες οι μαγειρικές είναι αποδεκτές κι αγαπημένες. Και της “τεμπέλας” και του “εύκολου” και του “γρήγορου”. Είτε ακολουθούν τις παραδοσιακές τεχνικές, είτε είναι πιο μοντέρνες και πειραγμένες, όλες είναι μέρος της εξέλιξης. Κι αυτό γιατί η έρευνα κι η εξερεύνηση στη μαγειρική δεν σταματούν ποτέ, ακολουθούν τις απαιτήσεις των καιρών και τις αλλαγές στον τρόπο που ζούμε.

Μία απ’ αυτές τις μαγειρικές είναι η μαγειρική αυτού του τεύχους, που την είπαμε της τελευταίας στιγμής, και δεν σημαίνει απαραιτήτως βιασύνη και τρέξιμο ή συμβιβασμό σε έμπνευση και γεύση.

Αν, λοιπόν, είστε ξεχασιάρηδες -τι να κάνουμε;- αν είστε απλώς αυθόρμητοι ή σας αρέσει να ζείτε στο τώρα, πάρτε βαθιά ανάσα, γιατί μπαίνουμε κουζίνα. Φτιάχνουμε γευστικά finger food, εμπνευσμένα ορεκτικά και σαλάτες, καταπληκτικά κυρίως πιάτα και, φυσικά, γλυκά να σας τρέχουν τα σάλια!

Ξεφυλλίστε το απολαυστικό μας τεύχος και βρείτε:

Finger Food

Έχουμε πάντα χρόνο για σούπερ μπουκιές! Τις ετοιμάζουμε με ό,τι έχουμε στο ψυγείο, την κατάψυξη και στο ντουλάπι και γλείφουμε τα δάχτυλά μας!
Mini tacos με κοτόπουλο · Τυροκροκέτες · Γαρίδες τεμπούρα με γλυκόξινη σάλτσα · Mini burgers · Μπρουσκέτες με chutney ντομάτας, προσούτο και κατσικίσιο τυρί
16-17-copy

1 πιάτο, 2 συνταγές: Μακαρόνια με κιμά
Εδώ, σας δίνουμε δύο συνταγές του ίδιου πιάτου. Η μια πιο κλασική, όπως τη φτιάχνουμε παραδοσιακά στις οικογένειές μας. Και η άλλη αυτό που λέμε «πειραγμένη» από τον Άκη ‒ μας την προτείνει ως μια μοντέρνα εμπειρία μαγειρικής. Δοκιμάστε τες όποτε θέλετε. Αν, όμως, έχετε το budget και τον χρόνο, φτιάξτε τες μαζί και κάντε το τεστ: καθίστε στο τραπέζι με τα δύο πιάτα μπροστά σας. Κι ας αποφασίσει ο καθένας ποια συνταγή τού αρέσει καλύτερα.

Ορεκτικά & Σαλάτες
Εύκολα και πεντανόστιμα πιάτα με απίθανα υλικά που έχεις ήδη σπίτι σου. Σαν να μην πέρασε ο χρόνος κι αρχίζεις να τρως!

Μακαρονοσαλάτα με πέστο αβοκάντο · Αυγά με μπέικον και κρέμα παρμεζάνας σε · Σαλάτα με dressing φράουλας και chips παρμεζάνας σε · Σαλάτα με ψητό ταλαγάνι και dressing μουστάρδας · Καραμελωμένο κοτόπουλο με σουσάμι
28-29-copy

36-37-copy

Κυρίως πιάτα

Κρέας και ψάρια στα καλύτερά τους! Ετοιμάζουμε χορταστικά πιάτα που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. Κυρίως και δευτερευόντως, κόντρα στον χρόνο!

Παϊδάκια κοτόπουλου με σαλάτα πλιγούρι · Χοιρινά μπριζολάκια με πατατοσαλάτα · Τσιπούρες με σαλάτα κους-κους · Μοσχάρι στρογκανόφ με ζυμαρικά · Κοτόπουλο με κάρυ
40-41-copy
46-47-copy

Επιδόρπια
Με πρώτες ύλες της εποχής, φρέσκες και δροσερές, αυτά τα γλυκά θα γίνουν ανάρπαστα!

Cheesecake φιστίκι Αιγίνης · Ατομικά γλυκά ψυγείου με κρέμα λεμόνι - φράουλα · Σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα · Ροδακινόπιτα στο τηγάνι · Εύκολες πάστες τιραμισού
58-59-copy
52-53-copy

Ανακάλυψη: Ελιξίριο στο μπαλκόνι
Παρακολουθούμε φανατικά ένα τέλειο ντοκιμαντέρ, από τα άπειρα που υπάρχουν για να δει κάποιος. Εκεί ανακαλύψαμε ένα μυστικό που μοιράζονται από κοινού η μακροζωία και η μαγειρική της τελευταίας στιγμής. Και είναι η κηπουρική!
4-5-copy

Οι συμβουλές του Άκη: Πώς η τελευταία στιγμή φαίνεται αιώνας
Η ιδέα της μαγειρικής της τελευταίας στιγμής δεν χρειάζεται να σας στρεσάρει, γιατί είναι απλώς μια ιδέα, το λέει και η λέξη. Το αν θα φτάσει να σας φανεί αιώνας εξαρτάται από τον τρόπο που θα τη διαχειριστείτε. Ακολουθήστε λοιπόν τις συμβουλές του Άκη και μαγειρέψτε θαύματα!
14-15-copy

Ταξίδι: Όταν οι μαμάδες κοιμούνται
Η φάση «ένα πιάτο φαγητό όποτε κι αν πεινάσεις» σου θυμίζει σίγουρα τη μαμά σου. Κοίτα, πετάμε με το drone του Άκη πάνω από την Ελλάδα και καρφώνουμε pin στα 24ωρα φαγάδικα σε μεγάλες πόλεις εκτός της πρωτεύουσας, γιατί ακόμα κι οι μαμάδες, ε, πρέπει να κοιμούνται κι αυτές κάποτε!
6-7-copy

Και μην ξεχνάτε: Τα υλικά, η προετοιμασία και η εκτέλεση κάθε συνταγής, από το άλφα έως το ωμέγα, εύκολα και απλά, σαν να είμαστε μαζί με τον Άκη στην κουζίνα.

Αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα!
Μην το χάσετε!

AKIS_02
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης