ΕΛΑΣ: To μήνυμα στους οδηγούς για το κράνος - «Ωραίο το make up αλλά πιο ωραίο το κεφάλι σου»

ΕΛΑΣ: To μήνυμα στους οδηγούς για το κράνος - «Ωραίο το make up αλλά πιο ωραίο το κεφάλι σου»

Η καμπάνια της Ελληνικής Αστυνομίας για τη σημασία και τη χρήση κράνους

elas
Τη νέα της καμπάνια με το hastag #Αγκωνόμυαλος προωθεί η ΕΛΑΣ για να ευαισθητοποιήσει τους μοτοσικλετιστές σχετικά με τη σημασία του κράνους κατά την οδήγηση.

Με το νέο βίντεο της ΕΛΑΣ που ανέβηκε την Τετάρτη στα social media, οι Aρχές προσπαθούν να υπενθυμίσουν στους πολίτες που οδηγούν ή επιβαίνουν σε μηχανές να φορούν πάντα κράνος. Οι «αγκωνόμυαλοι» είναι οι οδηγοί που φορούν το κράνος στον αγκώνα αντί για το κεφάλι. Στο βίντεο είναι η make up artist, influencer και κόρη του «νίντζα» των γηπέδων Γιάννη Καλιτζάκη, Ελίνα, η οποία βάζει μακιγιάζ στον... αγκώνα και στέλνει το μήνυμά της για τη χρήση του κράνους.

Το βίντεο της ΕΛΑΣ:


Κλείσιμο
Κάτω από το βίντεο της ΕΛΑΣ, υπήρχαν ερωτήσεις για το αν πληρώθηκε άτομο για το βίντεο και η ίδια η Ελίνα απάντησε πως δεν συνέβη αυτό. «Ήταν σαφώς αφιλοκερδώς» σχολίασε χαρακτηριστικά.

kalitzaki-comments-1


Στη λεζάντα που συνοδεύει το βίντεο, η Eλληνική Aστυνομία προειδοποιεί όσους χρησιμοποιούν δίκυκλα ότι τα τροχαία ατυχήματα που εμπλέκονται μηχανές είναι πιθανόν να έχουν σοβαρούς τραυματισμούς και ακόμα και θανατηφόρα κατάληξη. Ακόμα το βίντεο συνοδεύουν και ορισμένα στατιστικά στοιχεία.

«Ανησυχητικά υψηλές οι παραβάσεις για μη χρήση κράνους. Μόνο από την αρχή του έτους έχουμε βεβαιώσει 23.102 παραβάσεις. Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι, σε ατυχήματα που εμπλέκονται δίκυκλα, υπάρχει συχνά σοβαρή ή ακόμα και θανατηφόρα κατάληξη. Συνολικά, καταγράφηκαν 1.928 παθόντες σε 2.162 ατυχήματα, από τα οποία 69 θανατηφόρα και 78 σοβαρά. Ένα λάθος αρκεί για να αλλάξει τη ζωή μας ή τη ζωή κάποιου που αγαπάμε. Προστατεύστε τον εαυτό σας και τους άλλους. Χρησιμοποιείτε πάντα το κράνος σας!», γράφει η Aστυνομία.

Ειδήσεις σήμερα:

Ναύπακτος: Κατήγγειλε κακοποίηση ζώων και λέει ότι του έριξαν μολότοφ - «Με απειλούν, δεν μπορώ να κυκλοφορήσω»

Πέτρου Ράλλη: Άφησε τα παιδιά του να «κρέμονται» από τα παράθυρα αυτοκινήτου - Δείτε βίντεο

Αντώνης Τουρκογιώργης: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο τραγουδιστή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης