Θεσσαλονίκη: Με μαχαίρι και σιδηρογροθιά απειλούσαν τα θύματα τους τα μέλη της συμμορίας που λήστευε καταστήματα

Θεσσαλονίκη: Με μαχαίρι και σιδηρογροθιά απειλούσαν τα θύματα τους τα μέλη της συμμορίας που λήστευε καταστήματα

Οι 5 νεαροι ηλικίας 18 έως 20 ετών διέπραξαν από αρχές Μαρτίου οκτώ ληστείες και έξι διαρρήξεις σε επιχειρήσεις 

peripoliko_mera_art
Εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη απο πέντε νεαρούς που είχαν «ρημάξει» καταστήματα της Θεσσαλονίκης πραγματοποιώντας ληστείες και διαρρήξεις, εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για άτομα ηλικίας 18 έως 20 ετών που από αρχές Μαρτίου διέπραξαν οκτώ ληστείες και έξι διαρρήξεις σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της πόλης, ενώ η λεία του ξεπερνάει τα 6.000 ευρώ, πακέτα τσιγάρων και λοιπά καπνικά ειδή. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση – συμμορία, ληστείες κατά συναυτουργία, διακεκριμένες κλοπές, παράβαση του Νόμου περί όπλων, καθώς και ψευδή καταγγελία σε βάρος ενός εκ των 19χρονων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι κατηγορούμενοι από τις 9 Μαρτίου συγκρότησαν εγκληματική συμμορία και ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν συνολικά οκτώ ένοπλες ληστείες σε καταστήματα καφέ, μίνι μάρκετ και πρατήρια υγρών καυσίμων, καθώς επίσης και έξι διαρρήξεις καταστημάτων και φαρμακείων, στις περιοχές Νεάπολης, Συκεών, Πυλαίας, Καλαμαριάς, Τούμπας και Δέλτα Θεσσαλονίκης.

Για την προσέγγιση και διαφυγή τους από τους τόπους τέλεσης των έκνομων ενεργειών τους χρησιμοποιούσαν ​ένα αυτοκίνητο και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.

Κλείσιμο
simmoria_thes_1
simmoria_thes_3


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι απειλούσαν με μαχαίρι και σιδηρογροθιά τα θύματά τους προκειμένου να αποσπάσουν τη λεία τους.

Οι συλληφθέντες, οι τέσσερις εκ των οποίων έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

simmoria_thes_2





Eιδήσεις σήμερα:

Εύα Καϊλή: Θα πάω να ζήσω στην Ιταλία - Αιχμές κατά της Μέτσολα και της Ευρωβουλής

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Η άνοδος, η ηχηρή πτώση και η δικαστική ανατροπή του «βασιλιά» στο Χόλιγουντ

Taste Atlas: Ο ντάκος στην κορυφή της λίστας με τις 100 καλύτερες σαλάτες στον κόσμο - Άλλα επτά ελληνικά πιάτα στον κατάλογο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης