Ηνίοχος 2024: Ολοκληρώθηκε με τη μεγαλύτερη συμμετοχή αεροπορικών δυνάμεων μέχρι σήμερα - Δείτε φωτογραφίες

Ηνίοχος 2024: Ολοκληρώθηκε με τη μεγαλύτερη συμμετοχή αεροπορικών δυνάμεων μέχρι σήμερα - Δείτε φωτογραφίες

Στον «Ηνίοχο 2024» συμμετείχαν συνολικά 10 χώρες - Η κύρια μονάδα φιλοξενίας ήταν η αεροπορική βάση Ανδραβίδας, ενώ η άσκηση διεξήχθη σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών

inioxos13
Ολοκληρώθηκε χθες η πολυεθνική αεροπορική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2024» η οποία διεξήχθη σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών με τη μεγαλύτερη συμμετοχή αεροπορικών δυνάμεων έως τώρα, από αρχής καθιέρωσης της ως INVITEX.

MASSIVE LAUNCH OF NATO FIGHTER JETS FOR INIOCHOS 2024 -4K


Η κύρια μονάδα φιλοξενίας της «ΗΝΙΟΧΟΣ 2024» ήταν η αεροπορική βάση Ανδραβίδας, απ' όπου επιχειρούσαν σχεδόν το σύνολο των μαχητικών αεροσκαφών των ξένων αποστολών καθώς και η πλειοψηφία των μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ).

Κλείσιμο
Hellenic Air Force F-16 at INIOCHOS 2024


inioxos1
inioxos2
inioxos3
inioxos4


Στον «ΗΝΙΟΧΟ 2024» συμμετείχαν συνολικά 9 χώρες, και συγκεκριμένα η Γαλλία με αεροσκάφη RAFALE και ιπτάμενο ραντάρ AEW Ε-3F, το Ηνωμένο Βασίλειο με αεροσκάφη TYPHOON, οι ΗΠΑ με αεροσκάφη F-16 και Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη MQ-9, η Ισπανία με αεροσκάφη F-18, το Κατάρ με αεροσκάφη RAFALE, η Κυπριακή Δημοκρατία με ελικόπτερο AW-139, το Μαυροβούνιο με ελικόπτερο B-414, η Ρουμανία με αεροσκάφη F-16 και η Σαουδική Αραβία με αεροσκάφη TYPHOON συμπληρώνοντας 1027 εξόδους.

inioxos5
inioxos6
inioxos7
inioxos8
inioxos9


Επίσης στην άσκηση συμμετείχαν δυνάμεις του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, καθώς και η Αυστρία και η Πορτογαλία με προσωπικό Πληροφοριών και Ειδικών Δυνάμεων, οι οποίες συνέδραμαν καθοριστικά στη δημιουργία πολύπλοκων και ρεαλιστικών σεναρίων, ενώ η Γερμανία συμμετείχε με ομάδα παρατηρητών.

inioxos10
inioxos11
inioxos12
inioxos13


Κατά τη διάρκεια της άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ 2024» εκτελέσθηκαν όλα τα είδη των αεροπορικών αποστολών, υπό ένα έντονο ρυθμό μάχης, ημέρα και νύχτα, καλύπτοντας το σύνολο των σύγχρονων αεροπορικών επιχειρήσεων σε σειρά πολύπλοκων σεναρίων υψηλού ρεαλισμού, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΑ.

inioxos14
inioxos15
inioxos16
inioxos17



Ειδήσεις σήμερα:

Μελέτη στην Πρώτη Λέξη: Η απόφαση για την Ευρωβουλή, η Νέα Δημοκρατία και οι followers που έχασε - «Είμαι αυτή που ήμουν»

Η κατάρα της Θεσσαλονίκης: Οι προσφυγές εκτροχίασαν όλα τα έργα

Αυτές είναι οι 198 απάτητες παραλίες της χώρας που απαγορεύονται οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης