Το νερό της υγείας και της ευζωίας

Το νερό της υγείας και της ευζωίας


Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα το φυσικό ανθρακούχο νερό MASTIQUA αναζωογονεί και ανακουφίζει από τα συμπτώματα του Συνδρόμου Ευερέθιστου Εντέρου.

kedriki_MASTIQUA-PARN

Sponsored content

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής είναι πολύ εντατικός αφού όλοι κινούμαστε μεταξύ κοινωνικών, επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων, προσπαθώντας να δίνουμε πάντα τον καλύτερο εαυτό μας. Όμως μέσα σε αυτή την πολυάσχολη καθημερινότητα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και διάφορα ζητήματα υγείας τα οποία συχνά μας εμποδίζουν να είμαστε παραγωγικοί και ήρεμοι, ενώ επηρεάζουν ακόμα και τις σχέσεις με τους ανθρώπους που έχουμε γύρω μας. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται και το Σύνδρομο του Ευερέθιστου Εντέρου, μια επίπονη πάθηση που δυσκολεύει τη ζωή όσων πάσχουν στον μέγιστο βαθμό, καθώς τα συμπτώματα περιλαμβάνουν έντονη δυσφορία, κοιλιακό άλγος, δυσκοιλιότητα ή διάρροια, μετεωρισμό, φούσκωμα και άλλα που διαφοροποιούνται κατά περίπτωση. Όσοι αντιμετωπίζουν μια τόσο δυσλειτουργική σωματική κατάσταση επιχειρούν να βρουν λύση στο πρόβλημά τους με τη βοήθεια διάφορων σκευασμάτων που υπάρχουν στα ράφια των φαρμακείων. Ωστόσο η Φύση έχει φροντίσει να προσφέρει ανακούφιση ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο και πολύ δημοφιλές φυσικό συστατικό.
Mastiqua_4
Ο λόγος για τη μαστίχα Χίου, το υπέροχο αυτό αρωματικό προϊόν με τα χίλια πρόσωπα και τις μοναδικές ιδιότητες, γνωστές σε όλον τον κόσμο. Αν και η μαστίχα είναι άρρηκτα συνυφασμένη με το γνωστό και αγαπημένο σε όλους «υποβρύχιο» των παιδικών μας χρόνων, πλέον για διατροφικούς λόγους αποφεύγουμε το παραδοσιακό αυτό γλύκισμα που αναδύεται με χάρη από ένα ποτήρι γεμάτο με δροσερό νερό. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να απολαύσουμε τη μαστίχα χωρίς ενοχές, ή δεν έχουμε τη δυνατότητα να ανακουφιστούμε από τα συμπτώματα του Συνδρόμου Ευερέθιστου Εντέρου χρησιμοποιώντας το μοναδικό υλικό που μας χάρισε η φύση.
MASTIQUA - Κάνει κάθε στομάχι να περνάει ωραία!
Το φυσικό ανθρακούχο νερό MASTIQUA με βάση το μαστιχόνερο, περικλείει στα κομψά γυάλινα μπουκαλάκια του όλη την ευωδιά και την παράδοση της μαστίχας Χίου, και φυσικά τα οφέλη για την υγεία και την σωστή σωματική λειτουργία. Πιο συγκεκριμένα, το MASTIQUA είναι ένα προϊόν που μπορεί να μειώσει το φούσκωμα και τον πόνο στην περιοχή της κοιλιάς που σχετίζονται με το Σύνδρομο του Ευερέθιστου Εντέρου. Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα (Journal of Food Science & Nutrition, 2023) συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση των συμπτωμάτων της νόσου καθώς έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
mastiqua_1
Κλείσιμο
Στη μελέτη συμμετείχαν 55 ενήλικες από την Αττική, που παρουσίαζαν το Σύνδρομο, με τους περισσότερους να αντιμετωπίζουν μέτρια συμπτώματα τα οποία συνεπάγονταν ήπια επιδείνωση της ποιότητας ζωής τους. Από αυτούς, το 74,5% ήταν γυναίκες και το 47,3% υπέρβαροι ή παχύσαρκοι και είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 44 έτη. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε 4 ομάδες από τις οποίες η μία κατανάλωνε καθημερινά 600 mL MASTIQUA Ανθρακούχο Νερό με Μαστιχόνερο και η δεύτερη Λεμονάδα με Μαστιχόνερο και Ανθρακούχο Νερό για διάστημα 3 μηνών. Οι υπόλοιποι για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κατανάλωναν την ίδια ποσότητα ενός εικονικού ροφήματος, το οποίο δεν περιείχε μαστίχα, είχε όμως τα ίδια οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, όπως εμφάνιση, γεύση, άρωμα, κ.λπ.. Οι ερευνητές αξιολόγησαν κατά την έναρξη και την ολοκλήρωση της μελέτης τη βαρύτητα των συμπτωμάτων των ασθενών, καθώς και την ποιότητα ζωής τους μέσω ειδικών ερωτηματολογίων. Παράλληλα, ελήφθησαν και δείγματα αίματος, ώστε να αξιοποιηθούν χρήσιμες πληροφορίες από τους εργαστηριακούς δείκτες.
Mastiqua_3
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι ανήκαν στις ομάδες που είχαν καταναλώσει το ρόφημα με τη μαστίχα παρουσίαζαν πολύ πιο ήπια συμπτώματα και η ζωή τους βελτιωνόταν σημαντικά, αφού παρατηρήθηκε μείωση της δυσφορίας, αλλά και ενίσχυση των κοινωνικών και σεξουαλικών τους σχέσεων. Αντίθετα, στις ομάδες που είχαν λάβει το εικονικό ρόφημα δεν παρατηρήθηκαν αξιοσημείωτες αλλαγές. Παράλληλα, η κατανάλωση του ροφήματος μαστίχας έδειξε να επιδρά θετικά σε ορισμένους εξειδικευμένους δείκτες φλεγμονής και οξειδωτικού στρες.

Το MASTIQUA καλύπτει όλες τις ανάγκες, από τα πιο ήπια περιστατικά όπως ένα απλό φούσκωμα, μέχρι και τις πολύ σοβαρές περιπτώσεις ασθενών με Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου σε οξεία μορφή, καθώς μειώνει την ένταση των συμπτωμάτων. Απολύτως ασφαλές, το MASTIQUA μπορεί να καταναλωθεί άφοβα από όλους, είτε έχουν Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου είτε απλά θέλουν να απολαύσουν ένα αρωματικό και εντελώς φυσικό ρόφημα χωρίς αλκοόλ με αναζωογονητικές φυσαλίδες.
Mastiqua_2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης