Ιουλία Τσέτη: Η ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία χρειάζεται σταθερό ορίζοντα και συνεργασίες με πανεπιστήμια

Ιουλία Τσέτη: Η ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία χρειάζεται σταθερό ορίζοντα και συνεργασίες με πανεπιστήμια

Υπάρχουν σχέδια συνεχόμενα για νέες βιομηχανικές παραγωγές, τόνισε η διευθύνουσα σύμβουλος του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων ΤΣΕΤΗ 

ioulia-tseti
«Με την έξαρση της πανδημίας, φορείς, αξιωματούχοι και ο απλός κόσμος κατάλαβαν τη σημασία της φαρμακευτικής βιομηχανίας» τόνισε η Ιουλία Τσέτη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της UNI-PHARMA SA & InterMed SA, μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών.

«Το ότι το φάρμακο είναι το δεύτερο εξαγώγιμο προϊόν, φτάνοντας στα 2,6 δισ. ευρώ, τα λέει όλα. Σημασία έχει να ενδυναμωθεί η εγχώρια παραγωγή. Υπάρχουν σχέδια συνεχόμενα για νέες βιομηχανικές παραγωγές. Εμείς οι βιομήχανοι να έχουμε έναν σταθερό ορίζοντα τεσσάρων ετών, με συνεργασίες με ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια. Μέσα στο clawback θα έπρεπε να ήταν δαπάνες για τις κλινικές μελέτες και να συνιδρύσουμε τέτοιες με λ.χ. νεοφυείς επιχειρήσεις. Αφήστε μας ελεύθερους, πρόκειται για μια μνημονιακή στρέβλωση, πρέπει να τελειώσει. Πάνω από όλα είναι η εξωστρέφεια και το κοινωνικό αποτύπωμα. Υπάρχουν προοπτικές μεγάλης ανάπτυξης. Οι πολυεθνικές πρέπει να τολμήσουν και να επενδύσουν εδώ, στο σταυροδρόμι των λαών, μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Έχουμε αποδείξει πόσο καλοί φύλακες των ευρωπαϊκών ιδανικών και ιδεωδών είμαστε» προσθέτει.

Για την υποψηφιότητά της στον ΣΕΒ, σημείωσε: «Μετά από τέσσερα χρόνια διακονίας στο ΔΣ του ΣΕΒ, είναι η επόμενη εξέλιξη. Έχω ηθική υποχρέωση να δώσω το μήνυμα στον χώρο του επιχειρείν, να μεγαλώσει περαιτέρω ένας Σύνδεσμος. Χρειάζεται να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Περισσότερη εξωστρέφεια, περισσότερη συμπερίληψη, περισσότερη ωφελιμότητα, όχι μόνο για τα μέλη του ΣΕΒ αλλά για την κοινωνία».

Ειδήσεις σήμερα:

Γλυφάδα: Αυτοκτόνησε άνδρας - Χτυπούσε τη γυναίκα του και αυτοπυροβολήθηκε όταν έγινε αντιληπτός από την ΕΛΑΣ

Πέθανε στα 38 της χρόνια η Μαρία Αθανασοπούλου - Είχε διασωθεί από τον σεισμό του 1986 στην Καλαμάτα ενώ ήταν βρέφος 10 ημερών

Ρίσι Σούνακ: Προσπάθησε να επηρεάσει παράτυπα την επιλογή του νέου διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης