Μια υπέροχη ιστορία εξέλιξης, καινοτομίας και εξωστρέφειας
new_new_septon

Μια υπέροχη ιστορία εξέλιξης, καινοτομίας και εξωστρέφειας

Εδώ και δεκαετίες η SEPTONA βάζει ελληνική σφραγίδα στην προσωπική περιποίηση και καταγράφει μια εντυπωσιακή αναπτυξιακή πορεία σε διεθνές επίπεδο.


Sponsored content

Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον, υπάρχουν εταιρείες που ξεχωρίζουν για την ανοδική πορεία τους, όπως είναι η SEPTONA, ένα brand με διεθνή αναγνώριση στον τομέα της προσωπικής περιποίησης και υγιεινής. Η σύγχρονη τεχνολογία, η υψηλή τεχνογνωσία των ανθρώπων της, η διαρκής έρευνα και ανάπτυξη, καθώς και το ολοκληρωμένο σύστημα διασφάλισης ποιότητας σε κάθε στάδιο της παραγωγής, είναι οι λόγοι που έχουν αναδείξει SEPTONA σε παγκόσμιο παίκτη του κλάδου, με το όνομά της να είναι συνώνυμο της υψηλής ποιότητας για τους καταναλωτές.

H αρχή του success story έγινε το 1975, όταν ιδρύθηκε η εταιρεία, η οποία είχε ως βασικό προϊόν τις μπατονέτες. Το 1982, ο Θωμάς και η Ρόη Ευαγγελίου, εξαγόρασαν το 50% της εταιρίας, και μετά από οκτώ χρόνια απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο. Σύντομα η παραγωγή καθετοποιήθηκε παράγοντας εξ ολοκλήρου όλα τα μέρη του προϊόντος, από τα πλαστικά sticks και το βαμβάκι, μέχρι και την τελική συσκευασία. Στη συνέχεια η εταιρεία προσανατολίστηκε στις εξαγωγές και παράλληλα επεκτάθηκε σε νέα προϊόντα. Η πρώτη εμπορική συμφωνία για εξαγωγή που έγινε το 1992 άνοιξε το δρόμο για διεθνή αναγνωρισιμότητα. Το 2022 ήταν άλλη μια χρονιά ορόσημο. Εξαγόρασε το σήμα Cliniva, κατάφερε να αυξήσει τα μερίδιά της στην ελληνική αγορά και να διεισδύσει σε νέες κατηγορίες προϊόντων, όπως είναι οι πάνες ακράτειας. Την ίδια χρονιά ολοκληρώθηκε το νέο εργοστάσιο στα Οινόφυτα και η εγκατάσταση γραμμής εμφιάλωσης υγρών καλλυντικών, μια επένδυση η οποία ανέχεται στα 15 εκατ. ευρώ. Έτσι, δεν είναι τυχαίο ότι για το 2022 ο συνολικός τζίρος ανήρθε στα 99 εκατ. ευρώ, από τα οποία πάνω από τα μισά προέρχονταν από τις εξαγωγές, ενώ το το 2023 ο τζίρος της εταιρείας ήταν 113 εκατομμύρια.


Σήμερα η SEPTONA θεωρείται μια από τις ισχυρότερες εταιρείες παραγωγής προϊόντων ατομικής φροντίδας και υγιεινής, καθώς η εξαγωγική δραστηριότητά της επεκτείνεται σε περισσότερες από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο, στις 49 από τις οποίες έχει παρουσία με το brand SEPTONA. Άλλωστε, το 55% του τζίρου της εταιρείας αφορά τις εξαγωγές, με το 40% εξ αυτών να πραγματοποιείται στις πολύ ανταγωνιστικές αγορές της Κεντρικής Ευρώπης, όπως Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ έχει παρουσία και σε αγορές των ΗΠΑ, Νότιας Αμερικής, Ασίας, Αυστραλίας αλλά και Αφρικής.



Στις καινοτόμες εγκαταστάσεις  των εργοστασίων της SEPTONA, υπάρχουν προηγμένες μονάδες παραγωγής, οι οποίες ακολουθούν σύγχρονο σχεδιασμό και είναι πλήρως εξοπλισμένες με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Τα εργοστάσια της εταιρείας είναι πιστοποιημένα κατά IFS-HPC, το αυστηρότερο Διεθνές Πρότυπο για τις εταιρείες του κλάδου με ποσοστό επιτυχίας πάνω από 98,9%, γεγονός που αποτελεί επιβεβαίωση της άψογης παραγωγής, η οποία διασφαλίζει για τον καταναλωτή άριστης ποιότητας προϊόντα, εντάσσοντας έτσι τη Septona ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες προσωπικής υγιεινής και περιποίησης παγκοσμίως.



Η φιλοσοφία της SEPTONA πάει πέρα από την απλή παραγωγή προϊόντων, καθώς είναι απόλυτα προσηλωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος. Γι’ αυτό ακολουθεί πρακτικές που στοχεύουν στη διασφάλιση της βιωσιμότητας και στην ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, διαθέτοντας πιστοποίηση FSC®. Επιπλέον, όλες οι επιφάνειες των εργοστασίων της καλύπτονται από φωτοβολταϊκά, καθιστώντας την παραγωγή αυτοηλεκτροδοτούμενη σε ποσοστό 28%, εξοικονομώντας περίπου 3,9 Gigawatt/ώρα (GWh) ενέργειας.
Η εταιρεία λαμβάνει μέτρα σχετικά με τη μείωση των αποβλήτων, όλα τα εργοστάσια ακολουθούν πολιτική ανακύκλωσης νερού, ενώ το 70% των μηχανημάτων πραγματοποιεί ανακύκλωση θερμότητας. Η εταιρία είναι πιστοποιημένη κατά FAIR TRADE Standard και συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια για πιο δίκαιες εμπορικές πρακτικές που σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, τους προμηθευτές της και το περιβάλλον. Ακόμα, διαθέτει πιστοποίηση CHEP για τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος κατά περίπου 8,2 τόνους διοξειδίου του άνθρακα και τη μείωση των αποβλήτων κατά 662 κιλά τους τελευταίους 12 μήνες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης