Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 24χρονος για γυμνή φωτογραφία που του έστειλε 15χρονη

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 24χρονος για γυμνή φωτογραφία που του έστειλε 15χρονη

Είχαν γνωστιστεί μέσα από κατασκήνωση και επικοινωνούσαν διαδικτυακά - Η κοπέλα κατήγγειλε πως την παρότρυνε να στείλει μία προσωπική της φωτογραφία

revenge_porn_xr
Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε έναν 24χρονο που κατηγορείται ότι ζήτησε και έλαβε φωτογραφία σεξουαλικού περιεχομένου, μέσω διαδικτύου, από ένα 15χρονο κορίτσι.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον νεαρό για πορνογραφία ανηλίκων ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα έγιναν τον Απρίλιο του 2020 όταν η 19χρονη, σήμερα, κοπέλα, έστειλε μέσω διαδικτυακής εφαρμογής μία προσωπική της φωτογραφία στον 24χρονο κατηγορούμενο με τον οποίον είχαν γνωριστεί σε κατασκήνωση και συνέχισαν να επικοινωνούν διαδικτυακά.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους, όπως κατήγγειλε η ανήλικη τότε – ο 24χρονος την παρότρυνε να στείλει μία προσωπική της φωτογραφία, υπό τη μορφή προσωρινής προβολής στο ινσταγκραμ κάτι το οποίο έκανε. Λίγες ημέρες όμως αργότερα η φωτογραφία αυτή φαίνεται ότι κατέληξε σε κάποιον κοινό γνωστό τους.

Κλείσιμο
Η νεαρή αποκάλυψε όλα όσα έγιναν στην μητέρα της και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε ότι δεν γνώριζε για την ανηλικότητα της καταγγέλλουσας, ενώ επεσήμανε ότι δεν απαίτησε την αποστολή της φωτογραφίας, την οποία σε κάθε περίπτωση δεν διακίνησε, όπως είπε.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας, πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος, ενώ έθιξε και ένα σοβαρό πρόβλημα που τείνει να γίνει «μάστιγα» στη σημερινή εποχή, αφού όλο ένα και περισσότερο απασχολεί τα δικαστήρια.

«Ανησυχώ για το πού πάμε σαν κοινωνία. Και δεν πάμε καλά, το ξέρουμε όλοι. Έχουμε φτάσει να εκπαιδεύουμε νέους στην αυτοϊκανοποίηση, όχι μόνο ερωτικά, αλλά σε κάθε επίπεδο. Ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους, αλλά όχι για τους άλλους. Πρέπει να εκπαιδεύουμε τους νέους για το πώς θα συμπεριφέρονται, όταν μεγαλώσουν, στις οικογένειές τους».


Ειδήσεις σήμερα:

Άγιοι Ανάργυροι: Η Κυριακή είχε μείνει έγκυος και απέβαλε μετά από χτυπήματα του 39χρονου, λέει ο πατέρας της

Τα ακριβότερα ακίνητα του κόσμου: Οικόπεδο 1 δισ. στην... έρημο και το σπίτι του Καίσαρα

Γιάννης Γιοκαρίνης: Στον εισαγγελέα ο τραγουδιστής μετά την επίθεση στη σύζυγό του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης