Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Την Παρασκευή η απόφαση στη δίκη

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Την Παρασκευή η απόφαση στη δίκη

Έχει προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέα της έδρας για την απαλλαγή του 55χρονου Ηλία Μίχου για το αδίκημα του βιασμού της ανήλικης

mihos
Η ώρα της ετυμηγορίας δικαστών και ενόρκων για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης από τον Κολωνό ορίστηκε για την ερχόμενη Παρασκευή. Σήμερα έκλεισε ο κύκλος των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης και το δικαστήριο αποσύρθηκε σε διάσκεψη για να εκδώσει την απόφασή του επί της ενοχής η ή μη των 26 κατηγορουμένων.

Έχει προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέα της έδρας για την απαλλαγή του 55χρονου Ηλία Μίχου για το αδίκημα του βιασμού της ανήλικης, της μαστροπείας με τη μορφή του εξαναγκασμού αλλά και της εμπορίας ανθρώπων. Αντίθετα, η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχτεί ένοχος ο 55χρονος για τέσσερα άλλα αδικήματα. Αυτά είναι: Διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου, κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών, διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται όπως και για οπλοφορία.

Την ίδια στιγμή, η εισαγγελέας τάχθηκε υπέρ της πλήρους ενοχής της μητέρας της ανήλικης. Όπως φέρεται να ανάφερε η εισαγγελική λειτουργός στην κεκλεισμένων των θυρών δίκη η 38χρονη κατηγορούμενη μητέρα θα πρέπει να κηρυχτεί ένοχη για μαστροπεία σε βάρος της ίδιας της κόρης της και μάλιστα με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου, για διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας αλλά και για εκβίαση σε βάρος της πρώην σήμερα συζύγου του Ηλία Μίχου. Ακόμη η εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή και των υπολοίπων 24 κατηγορουμένων της υπόθεσης πλην ενός λόγω αμφιβολιών.

Όπως είναι γνωστό η εισαγγελική πρόταση δεν δεσμεύει το δικαστήριο, το οποίο είναι το μόνο αρμόδιο να αποφανθεί επί της ενοχής των κατηγορουμένων αλλά και για τις ποινές που θα επιβληθούν. Δικαστές και ένορκοι θα ανακοινώσουν την απόφασή τους επί της ενοχής την ερχόμενη Παρασκευή.

Ειδήσεις σήμερα:

Βαλτιμόρη – γέφυρα: Το σήμα κινδύνου από το πλοίο απέτρεψε μια μεγαλύτερη τραγωδία

Οι μαστροποί του Διαδικτύου - «Και 16 να ήσουν δεν θα είχα θέμα»

Μύκονος: Αραβικής καταγωγής γυναίκα αγόρασε βίλα και... εξαφάνισε το εκκλησάκι που υπήρχε στο οικόπεδο - Βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης