Δωρεά €2,5 εκατ.: Οι εφοπλιστές στηρίζουν την Πυροσβεστική με εξοπλισμό

Δωρεά €2,5 εκατ.: Οι εφοπλιστές στηρίζουν την Πυροσβεστική με εξοπλισμό

Πέντε οχήματα ειδικού δασικού τύπου, αλλά και ποικίλος εξοπλισμός για την ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Σώματος ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
dwrea-mak
Στο πλαίσιο της διαχρονικής της κοινωνικής αλληλεγγύης και έμπρακτης προσφοράς στην πατρίδα, η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών συνέδραμε και για την ανακούφιση των πληγεισών περιοχών μετά τις σοβαρές συνέπειες των πυρκαγιών του καλοκαιριού του 2021.

Συγκεκριμένα, προέβη σε δωρεά προς το Πυροσβεστικό Σώμα ύψους 2.500.000 ευρώ, η οποία αφορά το σύνολο των δράσεων και περιστατικών επέμβασης και εκτέλεσης των καθηκόντων του σε φυσικές καταστροφές, αστικές και δασικές πυρκαγιές, τεχνολογικά ατυχήματα και άλλα έκτακτα γεγονότα ανά την επικράτεια.

Αναλυτικότερα χορηγήθηκε ποικίλος αναγκαίος εξοπλισμός και συγκεκριμένα 500 φορητοί πομποδέκτες για την υποστήριξη επικοινωνιών, 50 φορητοί ανιχνευτές εκρηκτικών αερίων, 700 ελαστικά επίσωτρα πυροσβεστικών οχημάτων, 500 επενδύτες πυρκαγιάς, 500 αστικά κράνη, 120 στολές χημικής προστασίας καθώς και 40 κράνη αεροπορικού τύπου για τα πληρώματα των εναέριων μέσων.
6149652

Στο ανωτέρω πλαίσιο συμπεριλαμβάνονται και τα πέντε πυροσβεστικά οχήματα ειδικού δασικού τύπου UNIMOG. Πρόκειται για οχήματα που είναι σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές και τον απαιτούμενο διασωστικό εξοπλισμό του Πυροσβεστικού Σώματος, κατάλληλα για τις δύσκολες και δύσβατες τοπογραφίες της χώρας μας, τα οποία θα συμβάλλουν σημαντικά στην εκτέλεση του δύσκολου έργου των πυροσβεστών.

Η μεγάλη αυτή δωρεά της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών θα ολοκληρωθεί με την προμήθεια επιπλέον 3 οχημάτων τύπου pick up και 5 suv τους επόμενους μήνες. Επίσης, η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών έχει συνδράμει την 8η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών με παροχή ατομικού εξοπλισμού, την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Αττικής με εξοπλισμό πυρόσβεσης και με την άμεση αντικατάσταση ελαστικών επισώτρων σε 50 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα.

«Υπεύθυνοι πολίτες»

Η πρόεδρος της ΕΕΕ, Μελίνα Τραυλού, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της επισήμανε: «Η Ενωσή μας, αναγνωρίζοντας διαχρονικά το τιτάνιο έργο σας, το καλοκαίρι του 2021, προχώρησε σε μία ακόμα δωρεά, ύψους 2.500.000 ευρώ, ενισχύοντας τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Πυροσβεστικού Σώματος.

Θα ήθελα να αναφερθώ και στην ατομική ευθύνη, που αφορά στη δράση, αλλά και στην ανταπόκριση του καθένα μας. Στη συμβολή μας στην πρόληψη ως υπεύθυνοι πολίτες και στην άμεση ενημέρωση των Αρχών ως ενεργοί πολίτες.

Κλείσιμο
Ας λειτουργούμε, λοιπόν με το ελληνικό φιλότιμο, με το ενδιαφέρον του ενός για τον άλλον και όλων μαζί για τον τόπο μας.
6149658

Με την κλιματική αλλαγή να αποτελεί, πλέον, κλιματική κρίση δεν υπάρχει ούτε χρόνος, ούτε χώρος για αδιαφορία από κανέναν, για κανέναν».

Επίσης η κυρία Τραυλού επισήμανε: «Θα ήθελα να απευθυνθώ, όπως άρχισα την ομιλία μου, στις γυναίκες και τους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος, που δίκαια αναγνωρίζονται από όλους μας ως σύγχρονοι ήρωες.

Η ναυτιλία των Ελλήνων ήταν, είναι και θα είναι αρωγός στο έργο σας.

Στο έργο του κοινού καλού, στο έργο της καθημερινής προσφοράς που αγγίζει κάθε Ελληνίδα και κάθε Ελληνα σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας».

Τελετή παράδοσης

Η τελετή παράδοσης των πέντε οχημάτων ειδικού τύπου προς το Πυροσβεστικό Σώμα πραγματοποιήθηκε παρουσία της προέδρου της ΕΕΕ Μελίνας Τραυλού και μελών του Δ.Σ., του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, του υφυπουργού, Ευάγγελου Τουρνά, του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Θεόδωρου Βάγια, του υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Νικόλαου Ρουμελιώτη και του επιτελάρχη του Πυροσβεστικού Σώματος, Αθανάσιου Μπαλάφα, μεταξύ άλλων.

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας τίμησαν την πρόεδρο για την πολυεπίπεδη, διαχρονική προσφορά της ΕΕΕ και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ στο Σώμα και την πατρίδα. Την περίοδο της πανδημίας χορηγήθηκε πληθώρα ειδών ατομικής προστασίας για την προάσπιση της δημόσιας υγείας από τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ άμεση ήταν και η ανταπόκριση για τη στήριξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου κατά την κατάσβεση των πυρκαγιών το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Επιπλέον της μεγάλης δωρεάς των περισσότερων από 50 εκατομμύρια ευρώ για την ουσιαστική υποστήριξη των πληγεισών περιοχών από τις πλημμύρες, από τις πρώτες ημέρες των καταστροφικών συμβάντων και για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία σε συνεννόηση με το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας Λάρισας διατέθηκαν είδη πρώτης ανάγκης.

Παράλληλα η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών, μέσω και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και διεργασίες ώστε να συνδράμει εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης που συνεισφέρουν στο σημαντικό έργο που επιτελείται στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και στο Πυροσβεστικό Σώμα, τομέας τον οποίο έμπρακτα και επανειλημμένα ενισχύει.
6149652
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης