«Δεν έχω καμία εμπλοκή» - Η κατάθεση του «υπαρχηγού» της σπείρας που είχε κλέψει 40 αυτοκίνητα

«Δεν έχω καμία εμπλοκή» - Η κατάθεση του «υπαρχηγού» της σπείρας που είχε κλέψει 40 αυτοκίνητα

Υποστηρίζει πως δεν υπήρξε ποτέ κλέφτης αυτοκινήτων και αναφερόμενος στην υπόθεση, «έδωσε» τον αδερφό του λέγοντας πως την ευθύνη για όσα έγιναν την έχει αυτός

speira-autokinita-arthrou
Τον ισχυρισμό ότι ουδέποτε συμμετείχε στην οργάνωση που εμπλέκεται σε περισσότερες από 40 κλοπές οχημάτων εξέφρασε ενώπιον των αστυνομικών ο αδερφός του φερόμενου ως «αρχηγού» της συμμορίας.

Αν και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ ο 32χρονος φέρεται να κατείχε κομβικό ρόλο στη λειτουργία της οργάνωσης, στην κατάθεσή του, που εξασφάλισε και παρουσιάζει το protothema.gr, δήλωσε πως δεν υπήρξε ποτέ κλέφτης αυτοκινήτων και, αναφερόμενος στην υπόθεση, «έδωσε» τον αδερφό του λέγοντας πως την ευθύνη για όσα έγιναν την έχει αυτός.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς ισχυρίστηκε πως είναι χρήστης ναρκωτικών και πως έμπλεξε με τον τζόγο με αποτέλεσμα να χάσει μεγάλα χρηματικά ποσά. Όσον αφορά στις δεκάδες κλοπές αυτοκινήτων ανέφερε πως δεν έχει σχέση με την υπόθεση και πως αναγκάστηκε να κλείσει την μάντρα αυτοκινήτων που είχε γιατί δεν ήθελε να μπερδεύει ο αδερφός του τα αυτοκίνητά του με τα κλεμμένα. «Είχα μάντρα αυτοκινήτων στην Μεταμόρφωση. Την έκλεισα πριν από οκτώ με εννέα μήνες διότι τσακώθηκα με τον αδερφό μου. Τσακωθήκαμε διότι δεν ήθελα να μπερδεύει τα αυτοκίνητά μου με τα κλεμμένα. (...) Θέλω να σας πω και πάλι ότι δεν είμαι κλέφτης ούτε κακοποιός. Παίζω τζόγο αλλά δεν κλέβω κανέναν. Ζητώ συγγνώμη αλλά δεν έχω εμπλοκή με τα κλεμμένα του αδερφού μου» υποστήριξε μεταξύ άλλων.



Η κατάθεσή του

«Πριν σας μιλήσω για τις κλοπές θέλω να σας πω δύο πράγματα για μένα. Από το έτος 2014 επισκέπτομαι ψυχολόγο-ψυχίατρο διότι έκανα χρήση ναρκωτικών και δεν ήμουν καλά. Παίρνω χάπια Ζanax και γενικότερα διάφορα χάπια για να αντιμετωπίσω κρίσεις πανικού που παθαίνω. Έχω βρει διέξοδο στον τζόγο και δυστυχώς έχω χάσει πολλά χρήματα. Δεν είμαι κλέφτης αυτοκινήτων. Είχα μάντρα αυτοκινήτων στην Μεταμόρφωση. Την έκλεισα πριν από οκτώ με εννέα μήνες διότι τσακώθηκα με τον αδερφό μου. Τσακωθήκαμε διότι δεν ήθελα να μπερδεύει τα αυτοκίνητά μου με τα κλεμμένα. Δηλαδή για το υπ. αριθμ. (...) Peugeot ήταν όντως στο όνομά μου σαν μαύρο, μια μέρα ο αδερφός μου του άλλαξε το χρώμα και δεν ξέρω τι το έκανε.

Εγώ δεν έχω καμία εμπλοκή με την κλοπή και την πλαστογράφηση των αυτοκινήτων, ούτε του Peugeot. Δεν άλλαξα χρώμα ούτε ασχολήθηκα με τίποτα. Για το υπ΄αριθμ. (...) αυτοκίνητο, θυμάμαι την περίπτωση, όντως το πούλησα εγώ αλλά το αμάξι μου το έφερε ο αδερφός μου. Αλλά θα σας πω ότι το γνήσιο αυτοκίνητο το είχαν δεσμεύσει σε άλλη υπόθεση από το ΤΑ Αμαρουσίου και δεν μπορούσα να το πουλήσω. Οπότε κανονίσαμε με νόμιμα χαρτιά να το παντρέψουμε και να το πουλήσουμε σαν καθαρό. Σήμερα ήρθατε στο σπίτι μου και πήγαμε στο πάρκιν. Εκεί η μηχανή μάρκας BMW είναι κλεμμένη. Το αυτοκίνητο μάρκας BMW είναι και αυτό κλεμμένο. Αλλά αυτά σας τα λέω διότι εγώ δεν είμαι ούτε κλέφτης, ούτε ασχολούμαι με τέτοια πράγματα.

Έχασα χρήματα στον τζόγο και αγόρασα την μηχανή αυτή πριν μια βδομάδα για δύο χιλιάδες ευρώ από το site… Το αμάξι είναι του ξαδέρφου μου αλλά του είπα ότι δεν θέλω να έχω καμία σχέση. Μου ζήτησε να το παρκάρει εκεί και τον επέτρεψα. Θέλω να σας πω και πάλι ότι δεν είμαι κλέφτης ούτε κακοποιός. Παίζω τζόγο αλλά δεν κλέβω κανέναν. Ζητώ συγγνώμη αλλά δεν έχω εμπλοκή με τα κλεμμένα του αδερφού μου. Από τα άτομα που μου αναφέρατε ξέρω μόνο τον αδερφό μου, τον Μ. Σ. και τον Ν. από κοινές παρέες».

«Δεν θα το παίξω άγιος αλλά δεν είμαι κλέφτης»

Από τη μεριά του, ο ηθοποιός που εμπλέκεται στην υπόθεση ισχυρίστηκε ότι δεν είναι κλέφτης, προσθέτοντας πως γνωρίζει πως στο «χώρο του» δεν είναι όλα καθαρά.

«Δεν θα το παίξω άγιος ... αλλά δεν είμαι κλέφτης αυτοκινήτων. Δεν έχω κλέψει ποτέ αλλά γνωρίζω ότι στο χώρο μας δεν όλα είναι καθαρά» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Η κατάθεσή του

«Είμαι ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων και πώλησης ανταλλακτικών τα τελευταία 21 χρόνια. Είμαι καλός μάστορας και έχω δουλειά όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι χωρισμένος και έχω ένα αγοράκι 11 ετών. Δεν θα το παίξω άγιος αλλά για αμάξια που μου λέτε θα σας πω ότι έχει γίνει. Αρχικά θέλω να σας πω ότι γνωρίζω τον (αναφέρεται σε όνομα μέλους) τον οποίο φωνάζουμε Ντάνι και το επώνυμο του το έμαθα σήμερα. Επίσης ξέρω τον ξάδερφό μου.

Κλείσιμο
Εγώ δεν είμαι κλέφτης αυτοκινήτων. Δεν έχω κλέψει ποτέ αλλά γνωρίζω ότι στο χώρο μας δεν όλα είναι καθαρά. Εγώ θα σας μιλήσω για τα τέσσερα αυτοκίνητα. Επειδή εμπορεύομαι και ανταλλακτικά και γνωρίζω τη δουλειά του μαζί με τον ξάδερφό μου πέρα από τις επισκευές των αυτοκινήτων που μου έφεραν στο συνεργείο έκανα και κάποιες αποσυναρμολόγησης από πλημμυρισμένα αυτοκίνητα τα οποία όμως είχαν ανταλλακτικά φανοποιίας και τα οποία ήταν σε καλή κατάσταση. Δηλαδή έβρισκα αυτοκίνητα από ασφαλιστικές εταιρείες τα έλυνα και μετά περνούσα κάποια ανταλλακτικά μέσω ιστοσελίδας που είχα και σελίδα άλλη.

Κάποια στιγμή πριν από περίπου δύο χρόνια ήρθε ο Ντάνι και μου ζήτησε να τον βοηθήσω με κάποια αυτοκίνητα πλημμυρισμένα που είχε. Δηλαδή ήθελε να κατεβάσω τις μηχανές που να χαλασμένες απ’ το νερό και να βάζουμε πάνω λειτουργικές που θα μου έφερνε αυτός. Έτσι και έγινε αλλά κάποια στιγμή ενώ έκανα τις εργασίες που μου ζητούσε δε με πλήρωνε τα ποσά που είχαμε συμφωνήσει. Αφού κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά γιατί τα κλειδιά από τα αυτοκίνητα που μου έφερνε ήταν απομίμηση.

Όταν τον ρωτούσα τι γίνεται μου τα μασούσε. Το τελευταίο αμάξι που μου έφερε ήταν ένα πολύ ακριβό BWM μοντέλο X4 λευκό το οποίο και εγώ το κατάλαβα ότι ένα τέτοιο αμάξι δεν κόβεται για ανταλλακτικά και με το κλαρκ που βρήκατε στο συνεργείο το έβγαλα στη λεωφόρο Καραμανλή».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα όπλα που βρέθηκαν και τα ναρκωτικά, ο 50χρόνος ηθοποιός ισχυρίστηκε τα εξής: «Εκεί παρεξηγηθήκαμε και δεν ξαναπήρα αυτοκίνητο αυτόν γιατί είμαι 50 χρόνων, έχω προβλήματα υγείας, έχω ένα μικρό αγόρι και δε θέλω μπλεξίματα. Για τα όπλα που βρήκατε στο σπίτι θέλω να σας πω ότι είναι απομιμήσεις και το τα έχω για τις γιορτές. Για τα χρήματα που αναφέρω στις τηλεφωνικές μας συνομιλίας θέλω να σας πω ότι αφορούσαν πληρωμές του Ντάνι προς εμένα για την αποσυναρμολόγηση των πλημμυρισμένων αυτοκινήτων που μου έφερνε.

Τώρα για τον ξάδερφό μου έκανε ό,τι του έλεγα. Δεν έχει ευθύνη για τα αμάξια που του έλεγαν να αποσυναρμολογήσει και επειδή καταλάβαμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον Ντάνι έφυγε με τη γυναίκα του για την Κρήτη. Δεν οπλοφορώ ούτε έχω λόγο να το κάνω.

Για τα ναρκωτικά που βρήκατε στο συνεργείο μου δεν ήξερα ότι βρισκόντουσαν εκεί και δεν είναι σίγουρα δικά μου. Ο χώρος είναι δικός μου αλλά όχι τα ναρκωτικά. Τα ναρκωτικά τα έφερε εκεί (αναφέρεται σε όνομα). Δεν ξέρω άλλα στοιχεία του. Είμαι ειλικρινής απέναντί σας σε ότι σας έχω πει μέχρι τώρα. Αν έχω βλάψει κάποιον ιδιοκτήτη αυτοκινήτου ζητάω συγγνώμη. Τίποτα άλλο δεν έχω να σας πω έχω μετανιώσει και ζητάω συγγνώμη».

Για την υπόθεση μίλησε στο protothema.gr ο δικηγόρος κ. Αλέξανδρος Παπαστεργιόπουλος ο οποίος εκπροσωπεί έναν από τους κατηγορούμενους: «Οι διωκτικές Αρχές βάφτισαν ως εγκληματική οργάνωση ένα σύνολο άγνωστων και άσχετων μεταξύ τους ατόμων με παντελώς διαφορετική προέλευση, καταγωγή και μεγάλη ηλικιακή διαφορά που είναι αδύνατο να συγκροτήσουν οργάνωση έχουσα τα χαρακτηριστικά που απαιτεί ο ποινικός κώδικας. Από τα προανάκριση και το αποδεικτικό υλικό προκύπτει μετά βεβαιότητας πως όλες οι επιμέρους τελεσθείσες κλοπές έλαβαν χώρα ένεκα πλήρους ένδειας και είναι θέμα χρόνου να αποδειχθούν τα σαθρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίχθηκε το βαρύ αυτό κατηγορητήριο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Conference League: Με Φενέρ ο Ολυμπιακός, με την Μπριζ ο ΠΑΟΚ στους «8»

Στέφανος Κασσελάκης: Η βόλτα πριν παρουσιαστεί στον Στρατό - «Τιμή μας που επέλεξες τη Θήβα» του είπαν πολίτες (βίντεο)

Μαρίνα Σάττι για τις αρνητικές αντιδράσεις στο Ζάρι: Μου είχατε και στο χωριό σας ρεγκετόν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης