«Ασπίδες»: Στην Ερυθρά Θάλασσα έφτασε η φρεγάτα Ύδρα

«Ασπίδες»: Στην Ερυθρά Θάλασσα έφτασε η φρεγάτα Ύδρα

Η φρεγάτα απέπλευσε στις 26 Φεβρουαρίου από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας - Η επιχείρηση «Ασπίδες» θα διαρκέσει τρεις μήνες - Σκοπός της η προστασία των εμπορικών πλοίων που κινδυνεύουν από τους Χούτι 

ydra-frigate-m
Μετά τη διέλευση από τη διώρυγα του Σουέζ, το Σάββατο, η φρεγάτα «Ύδρα» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού έφτασε στην Ερυθρά Θάλασσα και θα ενταχθεί στην επιχείρηση «Ασπίδες» που οργανώνει η ΕΕ.

Αποτελεί την ελληνική συνεισφορά σε ένα σημαντικό εγχείρημα στο πλαίσιο της Κοινής Ευρωπαϊκής Άμυνας, για την διασφάλιση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας και της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας, που διαταράσσεται από τις επιθέσεις των Χούτι.


Η φρεγάτα απέπλευσε στις 26 Φεβρουαρίου από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας και, αφού κατέπλευσε στη Σούδα, ξεκίνησε το ταξίδι για την Ερυθρά Θάλασσα, για να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες», που θα διαρκέσει τρεις μήνες, συμμετέχοντας στην προστασία των εμπορικών πλοίων, πολλά από τα οποία είναι ελληνόκτητα και περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα, κινδυνεύοντας πολλές φορές από τις επιθέσεις των ανταρτών Χούτι.

Η «Υδρα» είναι η πρώτη φρεγάτα από την σειρά των φρεγατών τύπου MEKO 200HN, που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με τεχνολογίες που της επιτρέπουν να εκτελεί μια πληθώρα αποστολών.

Αποτελεί δε το πέμπτο πλοίο που φέρει αυτό το όνομα στην ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:
Μήκος: Η φρεγάτα έχει συνολικό μήκος περίπου 117 μέτρα.
Πλάτος: Το πλάτος της είναι περίπου 14,8 μέτρα.
Κλείσιμο
Εκτόπισμα: Το πλήρες εκτόπισμα της φρεγάτας φτάνει τις 3.200 τόνους.
Προώθηση: Εξοπλισμένη με 2 ατμοτουρμπίνες και 2 δίζυγα diesel γεννήτριες, προσφέρει τη δυνατότητα για υψηλές ταχύτητες και μεγάλη αυτονομία.
Ταχύτητα: Μέγιστη ταχύτητα περί τους 31 κόμβους.
Αυτονομία: Έχει την ικανότητα να παραμένει σε επιχειρήσεις για περισσότερες από 4.500 ναυτικά μίλια χωρίς ανεφοδιασμό.

Δυνατότητες:
Εξοπλισμός: Η φρεγάτα Υδρα φέρει εξελιγμένο εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων επιφανείας-επιφανείας και επιφανείας-αέρος, πυροβόλων, τορπιλών και συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου για αντιμετώπιση αεροπορικών, επιφανειακών και υποβρύχιων απειλών.
Αντιαεροπορική Άμυνα: Διαθέτει ικανότητες για την προστασία από αεροπορικές επιθέσεις με τη χρήση προηγμένων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας.
Αντιπλοϊκός Πόλεμος: Εξοπλισμένη με ισχυρά πυροβόλα και πυραύλους, η “Υδρα” μπορεί να αντιμετωπίσει εχθρικά πλοία.
Αντιυποβρυχιακός Πόλεμος: Διαθέτει εξοπλισμό και αισθητήρες για την ανίχνευση και καταστροφή υποβρυχίων.
Ηλεκτρονικός Πόλεμος: Είναι εξοπλισμένη με σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου για την αντιμετώπιση ηλεκτρονικών απειλών και την προστασία από εχθρικές ηλεκτρονικές επιθέσεις.

Λοιπά Χαρακτηριστικά:
Η φρεγάτα Υδρα έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί ποικίλες αποστολές, συμπεριλαμβανομένων περιπολιών, αναγνώρισης, επιτήρησης και διάσωσης, προσφέροντας πολυεπίπεδη ασφάλεια στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Πλήρωμα: Φιλοξενεί ένα πλήρωμα περίπου 200 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων αξιωματικών, υπαξιωματικών και ναυτών, εκπαιδευμένων να εκτελούν υψηλού επιπέδου επιχειρήσεις.
Διεθνείς Αποστολές: Η φρεγάτα Υδρα έχει συμμετάσχει σε διάφορες διεθνείς αποστολές και ασκήσεις, ενισχύοντας την παρουσία της Ελλάδας στο διεθνές στερέωμα και συνεισφέροντας στην περιφερειακή ασφάλεια.

Ειδήσεις σήμερα

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Προφυλακιστέοι οι έξι συλληφθέντες ανάμεσά τους και οι δυο στρατιωτικοί για τρομοκρατικές ενέργειες

Κωνσταντινούπολη: Κίνδυνος για ισχυρό σεισμό και τσουνάμι, το ρήγμα είναι πολύ μεγάλο, λέει ο Λέκκας

Αργολίδα: Η βόλτα Κασσελάκη με το άλογο «Σελήνη» που του χάρισαν - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης