Πώς κινήθηκαν οι δολοφόνοι στον πόλεμο των συμμοριών «Σκαλιάρι» και «Καβάτσκι» σε Βάρη και Κέρκυρα - Δείτε φωτογραφίες

Πώς κινήθηκαν οι δολοφόνοι στον πόλεμο των συμμοριών «Σκαλιάρι» και «Καβάτσκι» σε Βάρη και Κέρκυρα - Δείτε φωτογραφίες

Για τις δύο υποθέσεις έχουν ταυτοποιηθεί ως δράστες συνολικά 39 άτομα - Οι Αρχές κατάφεραν να χαρτογραφήσουν τις κινήσεις τους αξιοποιώντας μαρτυρίες αλλά και βίντεο από κάμερες ασφαλείας.

servoi-arthrou
Τις διαδρομές των πληρωμένων δολοφόνων που είχαν αναλάβει και εκτέλεσαν τα συμβόλαια θανάτου για τέσσερα μέλη αντίπαλων εκληματικών οργανώσεων χαρτογράφησε η αστυνομία για να φτάσει στην εξιχνίαση τεσσάρων δολοφονιών, σε Βάρη και Κέρκυρα. Σύμφωνα με την αστυνομία, το συμβόλαιο θανάτου για τη Βάρη ήταν δύο εκατομμύρια ευρώ και άλλο ενάμιση εκατομμύριο για την Κέρκυρα.

Οι δύο διπλές δολοφονίες έγιναν το 2020. Η πρώτη, στη Βάρη, είχε στόχο αρχηγικά μέλη της οργάνωσης Καλιάρι, ενώ έξι μήνες αργότερα, στην Κέρκυρα, δολοφονήθηκαν άλλοι δύο κακοποιοί μετά την «απώλεια» 200 κιλών κοκαϊνης.

Για να φτάσουν στους δράστες, οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών συνεργάστηκαν με την Ιντερπόλ, συγκροτώντας μάλιστα ειδική ομάδα με την ονομασία Ithaca.

Για τις δύο υποθέσεις έχουν ταυτοποιηθεί ως δράστες συνολικά 39 άτομα, και συγκεκριμένα 8 ως φυσικοί αυτουργοί, 23 συνεργοί τους, καθώς και 8 ηθικοί αυτουργοί, 7 από τους οποίους συνελήφθησαν στη Σερβία, 2 στην Ισπανία και ένας, υπήκοος Αλβανίας, στην Ελλάδα. Επίσης, 17 από αυτά τα άτομα είναι κρατούμενοι στις φυλακές διαφόρων χωρών. 

Κλείσιμο
Η πρώτη διπλή δολοφονία στην Ελλάδα έγινε στις 19 Ιανουαρίου 2020. Τότε, τέσσερις δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισήλθαν σε κατάστημα εστίασης στην περιοχή της Βάρης Αττικής, και πυροβόλησαν επανειλημμένα δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Μαυροβουνίου, την ώρα που γευμάτιζαν με τις οικογένειές τους, τραυματίζοντάς τους θανάσιμα, ενώ τραυματίστηκε ελαφρά και συγγενικό πρόσωπο ενός εξ’ αυτών. Από το σημείο περισυλλέχθηκαν 24 κάλυκες και 1 φυσίγγιο.

Οι Αρχές κατάφεραν να χαρτογραφήσουν τις κινήσεις τους αξιοποιώντας μαρτυρίες αλλά και βίντεο από κάμερες ασφαλείας.

Δείτε φωτογραφίες:
egklima_servoi__2_
egklima_servoi__5_
egklima_servoi__7_

egklima_servoi__5_
Στις 23 Ιουλίου 2020 βρέθηκαν νεκροί εντός οχήματος σε αυλή κατοικίας στην Κέρκυρα, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Μαυροβουνίου και Σερβίας, με πολλαπλά τραύματα από πυροβόλο όπλο σε όλο τους το σώμα. Κατά την αυτοψία περισυλλέχθηκαν 32 κάλυκες, 7 βολίδες και 2 μεταλλικά θραύσματα.

Δείτε φωτογραφίες:

egklima_servoi__1_
egklima_servoi_arthrou
egklima_servoi__3_
egklima_servoi__11_

egklima_servoi__8_
egklima_servoi__9_

Η απώλεια 200 κιλών κοκαΐνης στην Ισπανία οδήγησε στις δολοφονίες

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η απώλεια 200 κιλών κοκαΐνης στην Ισπανία, ήταν η βασική αιτία που μια εγκληματική οργάνωση με έδρα στο Μαυροβούνιο διασπάστηκε και προέκυψαν δύο αντίπαλες συμμορίες, ενώ σοκάρει η λεπτομέρεια πως τα άτομα που είχαν αναλάβει τις εκτελέσεις, δεν θα δίσταζαν να χτυπήσουν ακόμα και μέσα σε εμπορικό κέντρο της Αθήνας, μπροστά σε ανυποψίαστους πολίτες.

Τα τέσσερα θύματα, υπήκοοι Μαυροβουνίου και Σερβίας, ήταν ηγετικά και υποβοηθητικά μέλη εγκληματικής οργάνωσης, με έδρα περιοχή του Μαυροβουνίου, που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών παγκοσμίως, ενώ διώκονταν διεθνώς με Ερυθρές Αγγελίες – οι τρεις για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ο ένας για υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., το 2014 η εν λόγω εγκληματική οργάνωση διασπάστηκε σε δύο επιμέρους και πλέον αντίπαλες οργανώσεις, όταν απώλεσαν 200 κιλά κοκαΐνης στην Ισπανία. Αυτό οδήγησε τα τέσσερα θύματα να διαφύγουν στην Ελλάδα προκειμένου να προστατευτούν από την αντίπαλη οργάνωση, ενώ διέμεναν, χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία ταυτότητας, σε περιοχές της Αττικής, τουλάχιστον από το 2019.

Η εχθρική προς τα θύματα οργάνωση συνενώθηκε με ακόμα δύο από τις πλέον ισχυρές οργανώσεις των Δυτικών Βαλκανίων αποστέλλοντας σταδιακά στη χώρα μας άτομα προκειμένου να εντοπίσουν τα θύματα και να εκτελέσουν τις ανθρωποκτονίες.

Χαρακτηριστικό της μεγάλης σημασίας της υπόθεσης είναι ότι ο πόλεμος μεταξύ των δύο οργανώσεων έχει οδηγήσει στη διάπραξη τουλάχιστον 60 ανθρωποκτονιών σε όλη την Ευρώπη, ενώ για την εξιχνίασή της, με πρωτοβουλία της Ελλάδας, δημιουργήθηκε Κοινή Ομάδα Έρευνας με Αρχές της Σερβίας και με ομάδα της Europol, με κωδική ονομασία «Ithaca».

Αποτέλεσμα των ερευνών της ΥΔΕΖΙ είναι η ταυτοποίηση κάθε μέλους της εγκληματικής οργάνωσης που συμμετείχε στις ανθρωποκτονίες που τελέστηκαν στη χώρα μας, τόσο των φυσικών αυτουργών και των συνεργών τους, όσο και των διευθυντικών μελών της οργάνωσης που αποφάσισαν την πραγματοποίηση των ανθρωποκτονιών.

Tα τέσσερα θύματα διώκονταν διεθνώς με Ερυθρές Αγγελίες –κατά περίπτωση- για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ανθρωποκτονία με πρόθεση και ήταν ηγετικά μέλη συνεργαζόμενων εγκληματικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών παγκοσμίως.

Από τις εν Ελλάδι έρευνες, επιτεύχθηκε η σύλληψη αλλοδαπού, ο οποίος συνέβαλε στη φύλαξη και μεταφορά του οπλισμού που χρησιμοποιήθηκε στις ανθρωποκτονίες, καθώς και στη μετακίνηση μελών της οργάνωσης από τα Σύβοτα στη Χαλκιδική, όπου διέμεναν μέχρι να διαφύγουν στο εξωτερικό. Ο συγκεκριμένος αλλοδαπός εντοπίστηκε και συνελήφθη βραδινές ώρες της Τρίτης, 27 Φεβρουαρίου 2024, σε περιοχή της Αθήνας, ενώ από τις έρευνες στην οικία του βρέθηκε ένα πιστόλι, γεμιστήρες και 40 φυσίγγια.

Ειδήσεις σήμερα:

Τρίκαλα: Φούσκωσε επικίνδυνα ο Πηνειός - Καταστροφές από την κακοκαιρία στην Καλαμπάκα (βίντεο και φωτογραφίες)

Επίθεση με μαχαίρι στην Ερμού: Πήγαινε στη δουλειά της και τώρα είναι στο χειρουργείο, είπε ο πατέρας της 22χρονης

Πτολεμαΐδα: Ξεσπά ο πατέρας του 15 μηνών βρέφους που πέθανε - «Το πήγαμε στο νοσοκομείο με 40 πυρετό και μας έδιωξαν!»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης