Διπλή δολοφονία στη Βάρη: Καταζητούμενοι της Ιντερπόλ τα θύματα - Τι ψάχνουν οι αστυνομικοί

Διπλή δολοφονία στη Βάρη: Καταζητούμενοι της Ιντερπόλ τα θύματα - Τι ψάχνουν οι αστυνομικοί

Δεν είχαν δώσει αφορμές όσο ήταν στην Ελλάδα - Ακόμα δεν έχουν καταθέσει οι δύο γυναίκες-αυτόπτες μάρτυρες του φονικού - Η κάμερα της ταβέρνας στην οποία έγινε το φονικό δεν λειτουργούσε - Για 43χρονους μαφιόζους κάνουν λόγο σερβικά ΜΜΕ

barh-neo_arthjpg
Επίσημη ενημέρωση από τις σερβικές αρχές περιμένουν οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την διπλή δολοφονία σε ταβέρνα στη Βάρη το απόγευμα της Κυριακής.

Η μοναδική πληροφορία για τα δύο θύματα που υπάρχει στην ΕΛΑΣ για την ώρα είναι ότι ήταν καταζητούμενα με «ερυθρά αγγελιά» από την Ιντερπόλ για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Η μέχρι στιγμής έρευνα έχει δείξει ότι οι δύο άνδρες που δολοφονήθηκαν μπροστά στα μάτια δύο γυναικών και δύο παιδιών ηλικίας 9 και έξι ετών δεν είχαν δόσει την παραμικρή αφορμή όσο διάστημα ήταν στην Ελλάδα με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι στη χώρα μας είχαν μπει και ζούσαν με πλαστά χαρτιά.

Οι αστυνομικοί περιμένουν από τις δύο γυναίκες - η μια εκ των οποίων τραυματίστηκε στο μηρό και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Ασκληπιείο Βούλας - οι οποίες είναι ακόμα σε κατάσταση σοκ να καταθέσουν.
5009804

Κλείσιμο
Τις έρευνες δυσκολεύει το γεγονός ότι η κάμερα που υπήρχε στην ταβέρνα στη Βάρη δεν λειτουργούσε και έτσι δεν κατέγραψε τους εκτελεστές που φορούσαν κασκόλ και όχι κουκούλες να πυροβολούν εν ψυχρώ τα θύμτά τους.

Οι αστυνομικοί που συμμετέχουν στις έρευνες συγκεντρώνουν, ωστόσο, υλικό από κάμερες γειτονικών επιχειρήσεων προκειμένου να διακριβώσουν την πληροφορία ότι η ομάδα των δολόφονων διέφυγε με κάποιο μαύρο τζιπ.

Παράλληλα αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηρίων της ΕΛΑΣ από τη βαλιστική έρευνα προκειμένου να διακριβωθεί αν τα όπλα του φονικού ήταν δύο ή τρία.

Στην ταβέρνα την ώρα του φονικού ήταν συνολικά άλλες έξι παρέες από τις καταθέσεις των οποίων οι αστυνομικοί ελπίζουν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες καθώς οι δολοφόνοι φέρονται να είπαν κάτι, πιθανότατα στα σέρβικα, στους δύο άνδρες πριν να τους εκτελέσουν.
5009789

Σε κάθε περίπτωση όλα συγκλίνουν σε ένα πληρωμένο «συμβόλαιο θανάτου» που ενδεχομένως να σχετίζεται με υπόθεση εμπορίου ναρκωτικών.

Η εφημερίδα Novosti του Βελιγραδίου υποστηρίζει ότι οι δύο αλλοδαποί που εκτελέστηκαν από κουκουλοφόρους σε ταβέρνα στη Βάρη, ήταν μέλη της μαφιόζικης οργάνωσης «Σκάλιαρι».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα kurir.rs νεκροί είναι ο 43χρονος Ιγκόρ Ντέντοβιτς και ο επίσης 43χρονος Στέβαν Σταμάτοβιτς.

foto-kurir
O Ιγκόρ Ντέντοβιτς (αριστερά) και ο Στέβαν Σταμάτοβιτς (δεξιά)


Η λεγόμενη «Σκάλιαρι» είναι μια από τις δύο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο Μαυροβούνιο. Η άλλη αποκαλείται από τις διωκτικές αρχές ως φατρία «Καβάτσκι». Και οι δύο ξεκίνησαν την εγκληματική τους δράση από την πόλη Κότορ, αρχικά ως ενιαία ομάδα, που διακινούσε σε ολόκληρη την Ευρώπη ναρκωτικά που έφερνε λαθραία από την Νότια Αμερική, σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ.
5009768

Το 2014, με αφορμή την εξαφάνιση 200 κιλών κοκαΐνης στη Βαλένθια της Ισπανίας, η αποκαλούμενη μαφία του Κότορ διασπάστηκε σε δύο φατρίες, τις «Σκάλιαρι» και «Καβάτσκι», που πήραν τα ονόματα τους από τα τοπωνύμια δύο συνοικισμών του Κότορ.

Ξέσπασε «εμφύλιος» πόλεμος που διαρκεί μέχρι σήμερα. Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο πόλεμος των δύο συμμοριών υπολογίζεται ότι έχει 40 νεκρούς και στις δύο πλευρές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης