Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια και σήμερα σε όλη τη χώρα

Στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιούν ένα ακόμη συλλαλητήριο οι φοιτητές

panekpaideytiko_sillalitirio__4_
Για έβδομη Πέμπτη σήμερα, 22 Φεβρουαρίου 2024, έχουν προγραμματιστεί πανελλαδικά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια ως διαμαρτυρία στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την Παιδεία και την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Συγκεκριμένα, η προσυγκέντρωση στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί στις 12.00 στα Προπύλαια ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Ανάλογες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη (12.00 στην Καμάρα), στην Πάτρα (12.00 στην πλατεία Αγίου Γεωργίου) αλλά και σε άλλες πόλεις.

Οι καθηγητές ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στο νέο, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με την ΟΛΜΕ να προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας για την Πέμπτη. Η ΟΛΜΕ, σε ανακοίνωση της, τονίζει ότι «Στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων», ενώ καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, στις 12 στα Προπύλαια και σε όλες τις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα.

Για να καταφέρουν οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη κινητοποίηση, η ΟΛΜΕ προκήρυξε στάση εργασίας σήμερα από τις 11 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας.

Τρίωρη στάση εργασίας έχει προκηρύξει και η ΔΟΕ προκειμένου να συμμετάσχουν στο πανεκαπαιδευτικό συλλαλητήριο και οι δάσκαλοι.Η στάση εργασίας σήμερα έχει προγραμματιστεί από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Ακόμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΟΕ, θα πραγματοποιηθεί επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου από τις 14:00 ως τις 17:30.

Το Υπουργείο Παιδείας έθεσε στις 8 Φεβρουαρίου σε δημόσια διαβούλευση 10 ημερών το πολυνομοσχέδιο «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου –Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων».



Ειδήσεις σήμερα:

Σήμερα η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον νέο Ποινικό Κώδικα - Οι βασικές αλλαγές

Διπλή αποχώρηση για τους Διάσημους του Survivor, εκτός ριάλιτι η Όλγα Πηλιάκη και ο Νίκος Γκάνος - Δείτε βίντεο

Βρετανικό Μουσείο: Στο φως, για πρώτη φορά, κάποια από τα 2.000 πολύτιμα αντικείμενα που εκλάπησαν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης