Σύγκλητος ΕΜΠ για μη κρατικά πανεπιστήμια: Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για δημόσια διαβούλευση

Σύγκλητος ΕΜΠ για μη κρατικά πανεπιστήμια: Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για δημόσια διαβούλευση

Η Σύγκλητος του Μετσοβίου χαρακτηρίζει αναγκαία τη στήριξη των δημόσιων πανεπιστημίων και θεωρεί σκόπιμη την αποσαφήνιση του πλαισίου λειτουργίας των ιδιωτικών κολεγίων – Τι αναφέρει για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

emp1
Κατόπιν συνεδρίασης της Συγκλήτου και του Συμβουλίου Διοίκησης του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου με αφορμή το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο με τίτλο «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας Μη Κερδοσκοπικών Ξένων Πανεπιστημίων», κατέληξαν κατά πλειοψηφία σε απόφαση, όπου επισημαίνονται τα «ασφυκτικά χρονικά όρια της δημόσιας διαβούλευσης», τα οποία λειτουργούν αποτρεπτικά στον ουσιαστικό διάλογο και στην υποβολή προτάσεων. Επιπλέον, στην απόφαση καταγράφεται η ανάγκη για στήριξη των δημοσίων πανεπιστημίων, η οποία θα συνίσταται στην ενίσχυση του αυτοδιοίκητου και στη μέριμνα απέναντι στην υποστελέχωση τόσο σε διοικητικό προσωπικό, όσο και σε μέλη ΔΕΠ.

Επισημαίνεται, επίσης, η ανάγκη συντήρησης υποδομών, η αύξηση της χρηματοδότησης καθώς και η εξάλειψη της γραφειοκρατίας.

Κρίνεται σκόπιμη η αποσαφήνιση του πλαισίου λειτουργίας των ιδιωτικών κολλεγίων, ειδικά σε ό,τι αφορά την αναγνώριση των χορηγούμενων από αυτά, πτυχίων και της εξασφάλισης επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Σε ό,τι αφορά την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, δίνεται έμφαση στη διασφάλιση κριτηρίων ποιότητας τόσο από πλευράς διδασκόντων, όσο και υποδομών αλλά και λοιπών αντικειμενικών και ποιοτικών κριτηρίων.

Κλείσιμο
Συνοψίζοντας, η Σύγκλητος και το Συμβούλιο Διοίκησης του ΕΜΠ εκφράζουν την επιθυμία για την οργάνωση μίας «έγκαιρης και άρτιας δημόσιας διαβούλευσης», προκειμένου να συζητηθούν τα ανωτέρω ζητήματα, γεγονός που θα οδηγήσει στην εξομάλυνση της ακαδημαϊκής πραγματικότητας και την επαναφορά της κανονικότητας.




Ειδήσεις σήμερα:

Καρδούλες, αγκαλιές αλλά και επεισόδια για την ψήφιση του γάμου των ομοφύλων στη Βουλή - Δείτε φωτογραφίες

«Ραβασάκια» σε μη μισθωτούς να ρυθμίσουν οφειλές για να μην μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Η κόρη του Κάνιε Γουέστ ζωγράφισε γυμνή τη Μπιάνκα Σενσόρι - Τα άκουσε η Καρντάσιαν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης