ΕΚΠΑ: Ο αντιπρύτανης επέτρεψε να διακοπεί ο σέρβερ για να μην γίνουν οι διαδικτυακές εξετάσεις, λέει συνδικαλιστής της ΑΔΕΔΥ

ΕΚΠΑ: Ο αντιπρύτανης επέτρεψε να διακοπεί ο σέρβερ για να μην γίνουν οι διαδικτυακές εξετάσεις, λέει συνδικαλιστής της ΑΔΕΔΥ

«Υπήρξε μια διαπραγμάτευσην με τον αντιπρύτανη Ευσταθόπουλο για να κλείσει για συμβολικούς λόγους για λίγη ώρα ο σέρβερ» υποστήριξε μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ

ekpa_arthrou
Μια διαφορετική διάσταση για το τι συνέβη με το σαμποτάζ στις διαδικτυακές εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο Αθηνών έδωσε το πρωί της Τετάρτης το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Παντελής Βαϊνάς, ο οποίος ήταν παρών στην κινητοποίηση των διοικητικών υπαλλήλων και των φοιτητών το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με όσα είπε στον ΑΝΤ1 ο συνδικαλιστής «υπήρξε μια διαπραγμάτευσην με τον αντιπρύτανη Ευσταθόπουλο για να κλείσει για συμβολικούς λόγους για λίγη ώρα ο σέρβερ. Το δέχθηκε ο κ. Ευσταθόπουλος και έκανε διακοπή του σέρβερ εξ αποστάσεως. Ήταν μια συμβολική ενέργεια».

Όπως είπε, δε, αν ο αντιπρύτανης είχε αρνηθεί «δεν θα είχαμε κάνει τίποτα».

Όσον αφορά την απόφαση να τεθεί σε αναστολή καθηκόντων ο υπάλληλος που δήλωσε ότι συμμετείχε στο σαμποτάζ στον σέρβερ, το μέλος της ΑΔΕΔΥ έκανε λόγο για έναν εργαζόμενο 19 χρόνια στο ΕΚΠΑ υποστηρίζοντας ότι η ποινή του επιβλήθηκε «ως ένδειξη πυγμής από τον πρύτανη».

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cz4lmmzlgntl)


Μετά το πάθημα το ΕΚΠΑ προχωρά στη δημιουργία υποδομών για να να έχει εφεδρικό υπολογιστικό σύστημα, ενώ έλαβε επιπλέον μέτρα φύλαξης στο Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου.

Την ίδια ώρα έχουν αρχίσει να καλούνται εμπλεκόμενοι στο χθεσινό σαμποτάζ στο πλαίσιο της ΕΔΕ που διατάχθηκε από τις πρυτανικές αρχές. Ειδικά για τον υπάλληλο που ετέθη σε αναστολή καθηκόντων ενημερώθηκε από το Πανεπιστήμιο και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Αιγύπτιος επιστάτης «δεν ήταν ένας απλός υπάλληλος»: Οι λογαριασμοί, οι συμμετοχές στα ΔΣ και η οικογένεια Καρνέση

Η δολοφονία του Χρήστου Γιαλιά: 18 σφαίρες για «προσωπικές διαφορές»

Κλείδωσε η τετράδα του «κόκκινου» τάκου του Survivor, έκπληξη με Δαλάκα - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης