ΕΚΠΑ: Ο αντιπρύτανης επέτρεψε να διακοπεί ο σέρβερ για να μην γίνουν οι διαδικτυακές εξετάσεις, λέει συνδικαλιστής της ΑΔΕΔΥ
«Υπήρξε μια διαπραγμάτευσην με τον αντιπρύτανη Ευσταθόπουλο για να κλείσει για συμβολικούς λόγους για λίγη ώρα ο σέρβερ» υποστήριξε μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ
Μια διαφορετική διάσταση για το τι συνέβη με το σαμποτάζ στις διαδικτυακές εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο Αθηνών έδωσε το πρωί της Τετάρτης το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Παντελής Βαϊνάς, ο οποίος ήταν παρών στην κινητοποίηση των διοικητικών υπαλλήλων και των φοιτητών το πρωί της Δευτέρας.
Σύμφωνα με όσα είπε στον ΑΝΤ1 ο συνδικαλιστής «υπήρξε μια διαπραγμάτευσην με τον αντιπρύτανη Ευσταθόπουλο για να κλείσει για συμβολικούς λόγους για λίγη ώρα ο σέρβερ. Το δέχθηκε ο κ. Ευσταθόπουλος και έκανε διακοπή του σέρβερ εξ αποστάσεως. Ήταν μια συμβολική ενέργεια».
Όπως είπε, δε, αν ο αντιπρύτανης είχε αρνηθεί «δεν θα είχαμε κάνει τίποτα».
Μετά το πάθημα το ΕΚΠΑ προχωρά στη δημιουργία υποδομών για να να έχει εφεδρικό υπολογιστικό σύστημα, ενώ έλαβε επιπλέον μέτρα φύλαξης στο Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου.
Την ίδια ώρα έχουν αρχίσει να καλούνται εμπλεκόμενοι στο χθεσινό σαμποτάζ στο πλαίσιο της ΕΔΕ που διατάχθηκε από τις πρυτανικές αρχές. Ειδικά για τον υπάλληλο που ετέθη σε αναστολή καθηκόντων ενημερώθηκε από το Πανεπιστήμιο και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.
Η πρωτοβουλία «Τεχνολογία Χωρίς Εμπόδια» της Κωτσόβολος περνά στην επόμενη φάση, με επίκεντρο την αυτονομία, την επιλογή και τη συμμετοχή στην καθημερινότητα
Με 862 αθλητές και αθλήτριες κάθε ηλικίας ολοκληρώθηκε για το 2026 το ΔΕΗ 3x3 Street Basketball, η πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και της ΔΕΗ, που για τέταρτη συνεχή χρονιά μετέτρεψε κεντρικά σημεία πόλεων σε ζωντανά γήπεδα, γεμάτα παλμό, ενέργεια και αγωνιστικό πνεύμα, δίνοντας χώρο στην ενέργεια του αθλητισμού και στη δυναμική του 3x3