Θεσσαλονίκη: Παραπέμπεται σε δίκη ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο Ρομά

Θεσσαλονίκη: Παραπέμπεται σε δίκη ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο Ρομά

Ο αστυνομικός παραπέμπεται για να δικαστεί για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και παράνομους πυροβολισμούς εξουδετέρωσης ή ακινητοποίησης

ρομα7329
Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να δικαστεί ο 35χρονος αστυνομικός που τον Δεκέμβριο του 2022 πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο Ρομά, Κώστα Φραγκούλη, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ο αστυνομικός παραπέμπεται για να δικαστεί για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και παράνομους πυροβολισμούς εξουδετέρωσης ή ακινητοποίησης.

Όπως επιβεβαίωσε στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου, Θεόφιλος Αλεξόπουλος, το βούλευμα υιοθετεί την εισαγγελική πρόταση για την παραπομπή του αστυνομικού σε δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ο εισαγγελικός λειτουργός περιέγραψε αναλυτικά το χρονικό της καταδίωξης, η οποία ξεκίνησε, όταν αστυνομικοί ενημερώθηκαν ότι το 16χρονο θύμα αποχώρησε με το Ι.Χ. φορτηγάκι του πατέρα του από βενζινάδικο, χωρίς να πληρώσει το ποσό των 20 ευρώ για τα καύσιμα που είχε βάλει.

Σχολιάζοντας την ενέργεια του αστυνομικού να πυροβολήσει, ο εισαγγελέας πρωτοδικών επισήμανε -μεταξύ άλλων- ότι «πυροβόλησε προκειμένου να αναγκάσει τον 16χρονο να σταματήσει την πορεία του οχήματός του και να τερματίσει με τον τρόπο αυτό την καταδίωξη», ενώ σε άλλο σημείο τόνιζε: «Ίσως και εμφορούμενος από αισθήματα οργής και εκδικητικότητας για τον επικίνδυνο τρόπο που οδηγούσε ο ανήλικος και την άρνησή του μέχρι τότε να συμμορφωθεί στα σήματα στάσης σε συνδυασμό με την ελλιπή εκπαίδευση που έχει λάβει και λαμβάνει για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών (εκπαίδευση ως αστυνομικός επί τέσσερις μήνες, εκπαίδευση στη χρήση όπλου άπαξ ετησίως)».



Ειδήσεις σήμερα:

Ο βασιλιάς Κάρολος συνάντησε τον πρίγκιπα Χάρι και αποσύρθηκε στην εξοχική του κατοικία - Τα σενάρια της επόμενης ημέρας

Ξαναχτύπησε η Μπιάνκα Σενσόρι: Η σύντροφος του Κάνιε Γουεστ φόρεσε διαφανές αδιάβροχο και από μέσα... τίποτα

Survivor 2024: Ο υποψήφιος χωρίς ψηφοφορία - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης