Βόμβα στο κέντρο της Αθήνας: Πού στρέφονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής - Τα σενάρια για τους δράστες

Βόμβα στο κέντρο της Αθήνας: Πού στρέφονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής - Τα σενάρια για τους δράστες

Δύο οι δράστες εκτιμούν οι αξιωματικοί - Μιλούν για αποφασισμένα και έμπειρα άτομα

vomva1_arthrou
Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής μετά την έκρηξη της βόμβας στην οδό Σταδίου σε κτήριο απέναντι από το υπουργείο Εργασίας με την ευθύνη να έχει αναλάβει η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα».

Η εκτίμηση των αξιωματικών που ερευνούν την υπόθεση είναι ότι οι δράστες είναι τουλάχιστον δύο και αυτό που επιχειρείται να ασυντεθεί από τις κάμερες ασφαλείας είναι οι διαδρομές και οι κινήσεις τους.

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης



Κλείσιμο
Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής είναι ο βομβιστής να ήταν πεζός, να είχε τον εκρηκτικό μηχανισμό σε ενα σακίδιο, να τον άφησε και να έφυγε από την περιοχή με συνεργό του να τον περιμένει λίγα μέτρα μακριά, πιθανότατα με μοτοσικλέτα, για να διαφύγουν γρήγορα από την περιοχή.

Αυτό που θεωρείται δεδομένο είναι ότι αυτοί που άφησαν τη βόμβα που εξερράγη στις 1:29 τα ξημερώματα του Σαββάτου, είχαν κάνει κατοπτευση του χώρου και της περιοχής ώστε να γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Το δρομολόγιο άφιξης αλλά και το δρομολόγιο άφιξης των δραστών γίνεται προσπάθεια να χαρτοργραφηθεί από τις κάμερες που υπάρχουν στη Σταδίου και τους γύρω δρόμους, καθώς η εκτίμηση είναι ότι οι δράστες έχουν καταγραφεί.

Βίντεο με ήχο από την έκρηξη



Σημειώνεται ότι το προηγούμενο χτύπημα με εκρηκτικό μηχανισμό ήταν πριν από 47 ημέρες κοντά στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στου Γουδή με την ευθύνη να αναλαμβάνει η οργάνωση «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη».

Πηγές από την Αντιτρομοκρατική δεν αποκλείουν, μάλιστα, το γεγονός τις δύο βόμβες να έβαλαν τα ίδια άτομα και απλά στο χτύπημα στη Σταδίου να άλλαξαν το όνομα της οργάνωσης για να θολώσουν τα νερά.

Σε κάθε περίπτωση οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής έχουν καταλήξει στο ότι αυτοί που έβαλαν τη βόμβα απέναντι από το υπουργείο Εργασίας ήταν αποφασισμένα και έμπειρα άτομα.

Ειδήσεις σήμερα:

Ευαγγελία Πλατανιώτη: Η ζωή του χρυσού κοριτσιού της Ελλάδας που χορεύει στο νερό - Η καταγωγή, η τηλεόραση, η πρόταση γάμου

Λαζόπουλος για Κασσελάκη: Έκανε λάθος αγορά με τον ΣΥΡΙΖΑ, νόμιζε ότι είναι Γλυφάδα και του βγήκαν Θρακομακεδόνες με λύκους

Πατέρας μαθητή επιτέθηκε σε καθηγήτρια Γυμνασίου στα Καλύβια η οποία έβγαλε εκτός αίθουσας τον γιο του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης