ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Καλύβια: Πατέρας μαθητή επιτέθηκε σε καθηγήτρια Γυμνασίου η οποία έβγαλε εκτός αίθουσας τον γιο του

Καλύβια: Πατέρας μαθητή επιτέθηκε σε καθηγήτρια Γυμνασίου η οποία έβγαλε εκτός αίθουσας τον γιο του

Το περιστατικό, καταγγέλει με επιστολή του ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου

goneas_daskalos_xr
Ένα περιστατικό βίας κατά καθηγήτριας από γονέα σημειώθηκε τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου σε Γυμνάσιο των Καλυβίων και μάλιστα σε ώρα μαθήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του notioanatolika.gr μία καθηγήτρια ζήτησε από μαθητή της Γ’ Γυμνασίου να βγει εκτός αίθουσας διότι συμπεριφερόταν στην ίδια με απρέπεια εξυβρίζοντας της. Το παιδί βγήκε, αλλά λίγη ώρα αργότερα εισέβαλε στο σχολείο μαινόμενος ο πατέρας του μαθητή και επιτέθηκε στην καθηγήτρια και μάλιστα μπροστά στα υπόλοιπα παιδιά τα οποία παρακολουθούσαν έκπληκτα το σκηνικό.

«Έκλεισε την πόρτα πάνω της χτυπώντας την στον ώμο»

Το θέμα έλαβε διαστάσεις και με ανοικτή επιστολή που απέστειλαν προς γονείς και μαθητές οι καθηγητές του σχολείου, ανέφεραν τα εξής:

«Δυστυχώς τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα πρωτόγνωρο για τα χρονικά του σχολείου περιστατικό. Πατέρας μαθητή στον οποίο νωρίτερα είχαν επιβληθεί παιδαγωγικά μέτρα επειδή εξύβρισε καθηγήτρια του μπροστά στα έκπληκτα μάτια συμμαθητών του εισέβαλε στο χώρο σχολείου, όρμησε στη σχολική αίθουσα, απείλησε και εξύβρισε την καθηγήτρια, έκλεισε την πόρτα πάνω της χτυπώντας την στον ώμο.

Κατόπιν κατευθύνθηκε στο γραφείο της διεύθυνσης όπου και επιχείρησε να υποκαταστήσει τη διευθύντρια. Έδινε και αφαιρούσε το λόγο από μαθητές οι οποίοι δεν μπορούσαν να αντιληφθούν τι συμβαίνει, πρόσβαλε και εξύβρισε συναδέλφους που βρέθηκαν στο γραφείο. Όλα τα παραπάνω περιττό να πούμε ότι συνέβαιναν σε κατάσταση ανεξέλεγκτη η οποία έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών πρωτίστως αλλά και του εκπαιδευτικού προσωπικού».

Στην ίδια επιστολή οι εκπαιδευτικοί συμπληρώνουν μεταξύ άλλων ότι «ο σύλλογος διδασκόντων είναι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα για να απαντήσει στο συγκεκριμένο περιστατικό και με αυτόν τον τρόπο να εμποδίσει ανάλογες συμπεριφορές. Την ίδια στιγμή προχωράμε σε τρίωρη στάση εργασίας δηλώνοντας και με αυτό τον τρόπο ότι δεν θα επιτρέψουμε να βρει η βία ζωτικό χώρο στο σχολείο. Το σχολείο δεν είναι αρένα! Είναι χώρος μόρφωσης και πολιτισμού και ως τέτοιος λειτουργεί από την ίδρυσή του έως σήμερα».

Δεν είναι η πρώτη φορά

Εξίσου ανησυχητική όμως είναι και η συνέχεια της επιστολής στην οποία επισημαίνονται και τα εξής: «Το επικίνδυνο γεγονός στο οποίο αναφερθήκαμε παραπάνω θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Διότι την τελευταία χρόνια παρατηρούνται παρεμβάσεις γονέων οι οποίοι εισέρχονται αναίτια και αιφνίδια στο χώρο του σχολείου, προσπαθούν να κατευθύνουν τις αποφάσεις του συλλόγου για θέματα που αφορούν στη σχολική κοινότητα, ενοχλούν και επιχειρούν να χειραγωγήσουν και να στοχοποιήσουν μαθητές και καθηγητές».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το θέμα είναι σε γνώση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας ανατολικής Αττικής και ήδη κινούνται όλες οι διαδικασίες και από πλευράς της.

Ειδήσεις σήμερα:

Βόμβα στο κέντρο της Αθήνας: Νέο βίντεο με τη στιγμή της έκρηξης - Η περιοχή γέμισε συντρίμμια

Κερατσίνι: Ο 78χρονος βίαζε την εγγονή του από τα 9 της χρόνια

Ευαγγελία Πλατανιώτη: Παγκόσμια πρωταθλήτρια στην καλλιτεχνική κολύμβηση στην Ντόχα - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης