Πολυχρονόπουλος - Nέες μαρτυρίες πρώην εθελοντών στον «Άλλον Άνθρωπο»: Δεν ξέραμε πού κατέληγαν οι δωρεές και τα ρούχα

Πολυχρονόπουλος - Nέες μαρτυρίες πρώην εθελοντών στον «Άλλον Άνθρωπο»: Δεν ξέραμε πού κατέληγαν οι δωρεές και τα ρούχα

Η απάντηση του Πολυχρονόπουλου και της αδερφής του σε γυναίκα που είχε ανάγκη προκαλεί εντύπωση - Τι λέει πρώην εθελόντρια για τα τρόφιμα που έστελνε ο κόσμος στην κοινωνική κουζίνα

polyxronopoulos_xr
Με τον Κωνσταντίνο Πολυχρονοπούλο, ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», και τα συγγενικά του πρόσωπα να έχουν μπει στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών που διέταξαν ποινική έρευνα για εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας. 

 Πρωην εθελοντές στην κοινωνική κουζίνα αποκαλύπτουν δε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Δεν ξέραμε πού κατέληγαν οι δωρεές και τα ρούχα».

«Μαγειρεύμαμε μόνο ό,τι έφερνε ο κόσμος στις σακούλες. Δεν αγοράζαμε τίποτα. Μόνο ό,τι έφερνε ο κόσμος μαγείρευαν τα παιδιά» είπε στο Mega άνθρωπος που γνώρισε από μέσα τα όσα συνέβαιναν στην κοινωνική κουζίνα. 

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cyup3elbxjft)


Το γεγονός ότι από τα τρόφιμα του κόσμου μαγειρεύονταν τα γεύματα, επιβεβαίωσε και ο Παύλος Τζίτζης, γαμπρός του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.

«Από προσφορές ήταν τα πιο πολλά… Ψώνια έκανε μια - δυο φορές τη βδομάδα και αγόραζε ψιλοπράγματα. Συμπληρώματα…» αποκάλυψε ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Mega, σήμερα πήγε σε αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων ένας από τους ανθρώπους που μίλησαν αυτές τις ημέρες για τις κινήσεις του «Άλλου ανθρώπου». Ο άνθρωπος αυτός υποστηρίζει ότι μετά τις αποκαλύψεις που έκανε, δέχεται απειλές για εκείνον αλλά και την οικογένειά του.

«Πουλούσαν τα ρούχα»

«Μαζί με τον γαμπρό του κυρίου Πολυχρονόπουλου, ήταν η αδελφή του που ξεκαθάριζε τα ρούχα με τα καρτελάκια γιατί μάλλον τα πουλούσαν τα ρούχα. Κάπου τα έδιναν ή σε πάγκο τα πουλούσαν, ή σε κάποιο μαγαζί. Εγώ τακτοποίησα τα τρόφιμα, τα οποία έστελναν οι άνθρωποι. Αυτά που μαγειρεύαμε έξω, μην φανταστείτε, όσπρια, μακαρόνια, τα υπόλοιπα δεν πήγαιναν πουθενά. Τα υπόλοιπα τα πήγαιναν στο σπίτι τους. Με το που έρχονταν τρόφιμα που άξιζαν τον κόπο, βότανα και τέτοια, τα φόρτωναν αυτοί στα σακίδιά τους, ο κύριος Κώστας, η αδελφή του, ο γαμπρός του και 1-2 άτομα που ήταν εκεί», είπε αρχικά στο Μega πρώην εθελόντρια στην κοινωνική κουζίνα και συνέχισε:

Κλείσιμο
«Μπήκε μία κοπέλα και φαινόταν άνθρωπος που δεν έχει, είναι φτωχός. Παρακάλεσε να της δώσουν ένα πακέτο μακαρόνια και σάλτσα ντομάτας, να μαγειρέψει για το παιδί της, όλοι αδιαφορούσαν, σαν να μην υπήρχε η κοπέλα».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cyunzyyzbajt)


Εντύπωση προκαλεί η απάντηση Πολυχρονόπουλου σε μία γυναίκα που είχε ανάγκη ρούχα και τρόφιμα: «Γυρίζει (ο Πολυχρονόπουλος) και λέει ''εντάξει μωρέ δώσε της ένα πακέτο μακαρόνια και μία σάλτσα τώρα να τελειώνουμε, να φύγει από εδώ μέσα».

Σύφωνα με την πρώην εθελόντρια και η απάντηση της αδερφής του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας δημιουργεί προβληματισμό: «Γυρίζει η κοπέλα και λέει στην αδελφή του κυρίου Κώστα: ''μήπως περισσεύει καμία μπλούζα και για εμένα;'' και της απαντά: ''όχι, όχι, όλα αυτά είναι για τους πρόσφυγες, για εσάς δεν υπάρχει τίποτα''. Αυτός είναι ο άνθρωπος, ο φιλάνθρωπος».

Η ποινική έρευνα

Στο στόχαστρο της εισαγγελικής έρευνας, που τώρα ξεκινάει, μπαίνουν ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονοπούλος, και τα συγγενικά του πρόσωπα σε λογαριασμούς των οποίων είχαν, σύμφωνα με το πόρισμα της ανεξάρτητης αρχής, κατατεθεί συγκεκριμένα χρηματικά ποσά.

Τα αδικήματα για τα οποία θα ελεγχθεί ο κ. Πολυχρονόπουλος και οι συγγενείς του είναι συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος αλλά και συνέργεια σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στο Τμήμα Προστασίας από Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας. Με την έναρξη έρευνας αναμένεται να ζητηθούν μια σειρά από κρίσιμα έγγραφα τόσο από τράπεζες για τις κινήσεις των λογαριασμών όσο και από στοιχηματικές εταιρείες.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο εθελοντής που αποκάλυψε δωρεά $140.000 στον Άλλο Άνθρωπο που έκανε φτερά κατήγγειλε ότι δέχεται απειλές

Πώς θα κυλήσει το Σαββατοκύριακο - Έρχονται Αλκυονίδες με 17άρια από την ερχόμενη εβδομάδα


24χρονος από την Κατερίνη μπήκε φυλακή για sex tape και αθωώθηκε έναν χρόνο μετά γιατί... δεν ήταν εκείνος στο βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης